Svi žele na sushi radionicu Mladena Križanovića u Studiju Katran: Bili smo prvi
SINOĆ smo bili na prvoj sushi radionici Mladena Križanovića iz Gyotaku Sushi Bara, sushi majstora s certifikatom Tokyo Sushi Academyja, jedne od najboljih japanskih škola za strane sushi majstore.
Ova radionica, kao i one koje tek slijede, održala se u poznatom zagrebačkom Photo Studiju Katran u Radničkoj. Priča je krenula u 6 popodne, tako da stignete nakon posla, a sve što vam treba da napravite svoj (prvi) sushi dobijete tamo, od noža i daske do namirnica.
"Ne morate biti ljubitelj sirove ribe, ne morate znati ništa o sushiju, dovoljna je dobra volja i ljubav prema finom zalogaju, ostalo prepustite nama", kaže sushi majstor Mladen Križanović. Tako je i bilo.
S obzirom na to da je ova radionica za početnike, radili smo osnovne vrste - maki, futomaki i uramaki. Punili smo alge, naravno, rižom, a onda i lososom, tunom, krastavcima, paprikom, avokadom, pastom od kozica i japanskim omletom. Evo kako je ispao naš prvi sushi:
Bilo je stvarno zabavno pa su nam tri sata proletjela u trenu, a prije nego što smo se pokupili doma trznuli smo na šanku po jedan japanski viski i sake, jer ipak je sinoć u Studiju Katran sve bilo u znaku Zemlje Izlazećeg Sunca.
Fora stvar je što možete pozvati i frendove da probaju vaš svježe pripremljeni sushi pa vam se ili malo narugaju ili ostanu paf kako ste ga dobro zarolali i to još danima prepričavaju ostatku ekipe. Naravno, sve što napravite možete spakirati, odnijeti doma i drugo se jutro malo pohvaliti kolegama na poslu.
Spomenuli smo već da je ovo radionica za početnike, a nakon toga slijedi napredna. Da vam sve ne otkrijemo, najbolje je da kontaktirate organizatore i pitate što vas zanima i kada možete doći naučiti rolati sushi. Sve to možete ovdje.
Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati