Prvotravanjska šala: Beckhamov transfer u Japan, nafta u Tokiju

ENGLESKI nogometaš David Beckham prešao je u japanski klub, a u Tokijskom zaljevu otkrivene su goleme zalihe nafte: japanske su se novine u utorak natjecale u maštovitosti držeći se tradicije prvotravanjskih šala.

Dnevni list na engleskom jeziku Japan Times objavio je fotografiju u boji kapetana Manchester Uniteda s natpisom: "Beckham dolazi u momčad J-League", japansko državno prvenstvo.

U dugom napisu novine tvrde da je Beckham donio tu odluku nakon svađe s direktorom Manchester Uniteda sirom Alexom Fergusonom koji je kritizirao talent pjevačice Victorije, bivše članice sastava Spice Girl, Beckhamove supruge. Prema pisanju JT-a, britanska se zvijezda odlučila za japanski klub Urawa Reds, jer se Ferguson protivio njegovu prijelazu u europski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među novinama na japanskom jeziku ističe se Tokyo Shimbun koji je objavio da je vladina naftna kompanija otkrila "zalihe od 110 milijarda barela nafte u Tokijskom zaljevu, dakle gotovo koliko su i zalihe Iraka".

U napisu se kaže da je nafta "pronađena slučajno, kada se radilo na bušotini "onsena", izvora termalne vode za kojom su Japanci ludi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara