Pušiona: Pank ´z not ded!

KIŠA DERE još od petka i sve je sivo, tmurno, sjebano i depresivno. A kad se na takvo stanje nakalami koja đoja i ona igra sa skupljanjem bodova iz prošle Pušione, onda se čovjek baš počne osjećat...

Onda još kupi 24Sata pa njegova depresija dosegne gigantske razmjere. Ne pomažu ni koke s duplerice, ni horoskop u kojem piše kako će samo jebat cili dan, ni nagradna igra.

Ništa to ne pomaže kad naletiš na tekst o tome kako se ne bi trebao ponašati muškarac iznad 25. To te toliko sjebe da se počneš istovremeno osjećat staro i sjebano na neki način.

Prvo, staro zato šta već postoji popis stvari koje kao ozbiljan i uzoran građanin ni bi trebao raditi, a šta je još veći zajeb, nisu ni nimalo kul.

Drugo, sjebano zato što se prepoznaš u skoro svakoj stavci. Dakle, u onom dijelu kako ne bi trebalo.

I tako sam totalno nekul i mladenački (ka da mi je 16) pušija đoju, lista 24Sata, gleda u kišu i razmišlja kako godine prolaze.

I tako sam konteplirao na kišnom balkonu kad se na balkon do instalirao moj susid od nekih sedam banki kojeg od milja zovem Bok_sused s istom novinom u ruci.

Kao, kupuje ih zbog TV-programa, ali svako malo iziđe na balkon sa socijalnim cvikama pa blene u duplericu.

Odmah sam šiknuo đoju s balkona i uletio sa šprehom.

- Bok_sused, čitate?

Onda me sused skuži pa se nacali na ogradu i špreha počne. Nakon uvodnog dijela u kojem mi Bok_sused održi referat o zdravstvenim tegobama i štrajku liječnika, obične počne s dijelom...

Kad sam ja bio u domobranima... 

I tako ja nastavim s izgrađivanjem dobrosusjedeskih odnosa dok mi Bok_sused prepričava Drugi svjetski zagledan u daljinu kao Mladen Grdović na njemačkom. Čovjek se tako zagleda da ga to što ga ne slušate niti malo ne jebe.

I baš kad je stari bio negdje oko ćetrdeset druge kad je već promijenio uniformu i postao partizan, naletim na tekst o tome kako u Zadru učitelji klincima daju asove samo zato šta se oblače ka pankeri.

I to me trenutno lansira u mladost kad sam stvarno imao 16 i bujica sjećanja preplavi me baš u momentu kad je stari bio već na devedeset i prvoj (obično preskoči onih pedesetak godina bez rata) kad se odjednom i iznenada počeo prisjećati i domobranskog staža.

Onda ga prekinem.

- Bok_sused, ma jeste vidili ovo u Zadru? Ne daju dici da se oblače u pankere.

Onda se Bok_sused valjda prisjeti svog iskustva s uniformama pa kaže.
- Pa kaj to ima veze kak se deca oblače?!

Zato su meni ovi Bok_susedi zakon. Da u Splitu susida pitaš o pankerima posla bi u pizdu materinu i tebe i njih. Onda ja krenem Bok_susedu.

Kad sam ja bio pri kraju osnovne, imao sam u razredu jednog pankera. Tip je nosija majicu na Che-a prolivenu juvom, iskidane rebe i, naravno, kožnjak.

I sve je bilo kul. Tip je visija s nama, zajebava se, ničim se nije istica osim robom, a nas je zato bolila neka stvar.

Međutim, cila pizdarija dogodila se kad je tip upa u školu sa zelenom kosom. Taman su u đir bili uletili oni sprejevi za jednokratno bojanje pa se bija malo uživija.

Onda se najprije ova iz povijest uživila više od njega pa je usput uživila i direktora pa je ovi totalno uživljen uletija u razred i pristojno tipa izbacija iz škole.

Na sve to smo se mi onda skroz uživili pa smo svi otišli sa sata i, ka, spičili prosvjed.

Nećemo unutra dok njega ne vrate! Mislim, nije da su nas oprale emocije koliko je bila šteta propustit priliku kad su svi već uživljeni.

Onda je škola popustila jer su skužili da se nema smisla natezat s pankerom.

- Tak treba. – uleti mi Bok_sused – Svi za jednog, jedan za sve. Kaj nismo svi Hrvati?
- Ma tako je, Bok_sused! – kažem ja pa nastavim.

A tog tipa san vidija prije negdi godinu, dvi dana nakon šta smo nismo vidili pun kurac.

I, sad, krene regularna spika, šta ima?, šta ima?, a tip kaže da je baš diplomira i da traži džob. Kontan, zakon!, živi dokaz svim Susidima da panker ne mora nužno umrit od dopa ili već nečega od čega pankeri umiru.

Onda još skužin relikte poput naušnica, čudnih gaća i ostale kozmetika pa skopčam, Zakon, brale, pank z not ded!

I onda nastavimo sa šprehom ka dva prava Hrvata na kavi pa u skladu s tim završimo na politici.

I tip krene sa spikom kako je Mesić totalno u kurcu! I tu se ono, totalno sjeben! Kontan, ako bi iko triba volit Mesića to su ove ugrožene skupine tipa pederi, vegetarijanci, anarhisti, pankeri, masoni, kurci palci.

Onda tip nastavi da koji je Mesiću kurac, da kako je moga izručit naše generale.

Sve završi s pričom da kakva je to kurčeva granica s Bosnom kad tamo ima pun kurac Hrvata i kad nam zemlja liči na odgrizenu jabuku, ka da je sluša don Suca, a ne Kud idijote.

Onda sam ja ka i škola svojevremeno skonta da se nema smisla natezat s pankerom pa san reka: "Jebeš to, amo po pivu!"

Kad sam završio priču, Bok_sused me gledao ka da očekuje da kažem još nešto. Mislim, izgleda je malo zbunjeno.

Pa san skonta da mi fali poanta. Na to Bok_sused uvik okine ka i moja baba.

- Vidite vi, Bok_sused, kako to bude u životu. U jednom momentu te svi otpišu ka propalicu, a u drugom izrasteš u pravog čovjeka, Hrvata i katolika, pače Hrvatinu. Ka ona priča s ružnim pačetom.

Tu se Bok_sused sav razgali.

- Eee..., pa reko sam ja. Kaj to ima veze kak se klinci oblače?

Denis Lalić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara