Pušiona: Vrisak 2 – Lav stori odavle

GLASAN VRISAK, koji kao da je dolazio iz želuca ili najdubljih dijelova duše, prolomio se sobom malog iznajmljenog stana negdje na jarunskim pustopoljinama i susjeda iznad opet je metlom lupala po podu kao da Morseovom abecedom urla "Koji je vama kurac!". Mirna je opet svršila.

Onda se samo svalila na krevet dok se njena najljepša i najtvrđa guza na svijetu presijavala na jutarnjem suncu. Ona je bila balerina i u krevetu je mogla izvesti akrobacije za koje Ante nije ni slutio da su izvedive.

Mazio ju je, polagano i nježno, slušajući njeno disanje koje bi zamijenilo dugo "Mmmmmm..." kad god bi mu se ruka našla na pravom mjestu.

Okrenuo ju je na leđa i nastavio rukom po prsima. Po njegovim kriterijima, bile se poprilično male. Profesionalna deformacija, objašnjavala bi Mirna, a on bi tada, kao pravi muškarac novog doba, rekao "Najljepše su na svijetu." misleći pri tom kako uz takvu guzu i akrobacije čovjek mora nešto i žrtvovati.

Sve je to, međutim, bila samo predigra za jako delikatan dijalog kojeg je Ante pripremao još od sinoć. U pozadini je svirao Mozart.

- Zvao me rođak Jozo. Dobio je sina i zove nas na feštu.
- Molim?! Pa je li on išta radi osim što pravi sinove?
- Vodi kafić na Kustošiji.
- Ne idem. Nema šanse. Znaš da ne podnosim narodnjake.
- Ali, darling, rođak mi je, jebiga. Ispast će sranje ako se ne pojavimo, znaš kako to ide.
- Ti idi. Ja neću.
- Dobro. Ionako je rekao da će, citiram, bit pičke ka salate.

Na to je Mirna izvela par brzih sinhroniziranih pokreta da je Ante samo u jednom momentu skužio kako stoji na njemu, bolno mu stišće erekciju, gleda ga u oči i prijeteći izgovara "Ovo je moje!"

- Znači, ideš?
- Da.

Iskrcao ju je kod HNK i gledao kako korača prema zgradi, nježno kao što je radila i sve ostalo.

Moraš postići jedinstvo svih osjetila, objašnjavala je, a njemu pri tom ne bi bilo jasno da li priča o seksu ili baletu - uskladiti ambijent s muzikom, muziku s emocijama, emocije s pokretima i dobit ćeš savršenstvo.

U početku mu se to činilo kao preseravanje, ali kad je seks počeo funkcionirati po tim načelima, nije se bunio.

Ipak, želio ju je barem jednom, što bi rođak rekao, poprčit. Onako kako svi rođaci to rade, Balkan-style. Baciti se na nju i zabijati se kao luđak dok ne izduši. Ovako mu se činilo da bi mu se jednog dana moglo dogoditi, što bi pokojni predsjednik rekao, zatiranje vlastitog bića i sve to skupa sprečavalo ga je da joj kaže da je voli i da se ostatak života ne želi seksati ni s kim drugim.


Na vratima night-cluba "Kapone" dočekao ih je tip u kožnjaku kockaste glave, rođak Mate, bivši mesar kojeg je rođak Jozo, kad je posao s klubom dobro krenuo, dovukao u Zagreb za izbacivača.

- Di si, rođak, prčin ti Issa! – zaurlao je i zagrlio Antu kao da će ga ugušiti, a onda mu u klinču došapnuo – Dobra ti je mala, Issa mi. Nema sisa, ali guz`ca evropska.

Klub je bio pun tipova sličnih ovom na vratima, oko svakog se vrtila grupica rasnih, prsatih sponzuraša, mahom u blonde-izdanju, a na sred podija, okružen s tri takve, rođak Jozo je s bocom Stocka u ruci urlao uz Vucu.

Nek do vraga ide sve,
Nema žene do rakije!!!

Onda je u zanosu doletio do Ante i zagrlio ga.

- Di si, rođak, svetu nedilju ti jeben! Na, pij! – Ante je otpio gutljaj Stocka i dodao Mirni. Zbunila se.
- Je li to tvoje? – pitao je Jozo gledajući Mirnu.

Mirna je lagano pizdila držeći bocu Stocka u ruci, a Jozo je nastavio.

- Ajde, nevista, Boga ti! Napij se, neš se rastopit o` toga!

Gledala ga je kao da mu želi razbiti bocu o glavu, a onda iz bijesa popila skoro pola deca.

- Nu male šta poteže, Issa ti! – nastavio se ovaj derati.

Mirna je nastavila po Stocku s očitom namjerom da se ubije, Jozo se vratio do svojih sponzoruša, a Ante se našao u klasičnoj dilemi – pridružiti se rođaku ili Mirni? pa se pridružio boci.

Pola sata kasnije bili su temeljito razvaljeni. Ante je urlao s rođakom, a Mirna diskretno skakutala uz Vucu, Duška Kuliša, Dražena Zečića, Cecu i ostale. A onda su se na improvizirani stage popela tri cigana i počeo je delirij.

Pod je odjednom postao mokar i pun stakla, rulja je bila u totalnom transu, smrdljiva i mokra od znoja i alkohola. Mirna je skakala na stolu, a Ante i rođak su s rukama u zraku divljali ispod nje. Onda mu se sa stola bacila u ruke kao da je na baletu i počela ga ljubiti tako divlje da mu je raskrvarila usnicu.

Uletjeli su u zahod. Ambijent se uskladio s muzikom, muzika s emocijama, emocije s pokretima i Ante je držao njeno krhko tijelo u rukama i u smrdljivom zahodu se svom snagom zabijao u nju. Stenjala je i grizla ga po vratu, po licu, gdje god je mogla ugristi. Nije prestajao, pratio je ritam cigana i samo se zabijao kao da je želi prikucati na zid.

A onda se dogodio vrisak 2. Mirna je vrisnula kao nikad do tad. Vrištala je desetak sekunda, a onda su se srušila vrata i u WC je uletio Mate s ganom. Gledao ih je totalno zbunjeno.

- A Isusa ti, rođak, ka da je kolješ! – promrljao je – Nu šta san napravija! – gledao je vrata – A i ti, Gospe ti, ne moš ka... ka poštena žena. – rekao je gledajući Mirnu.
- Poštene žene ne svršavaju. – promrmljala je smijući se.

Nije je čuo. Samo je rekao "Jebeš vrata!" i otišao. Smijali su se.

- Darling, ovo nije seks, ovo je bilo religijsko iskustvo. – rekla je.
- U katoličkoj si zemlji, jebiga.

Nastavili su se ljubiti.

- Volim te.
- I ja tebe, hanibani!

Ljubili su se, a iz pozadine se čulo

Daleko je Amerika i sunce što sjaaaaaa...

Denis Lalić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara