Putnici u taksijima ostavili na tisuće laptopova i mobitela

Putnici u taksijima ostavili na tisuće laptopova i mobitela
OKO 11.300 laptopova, 31.400 ručnih kompjutora i 200.000 mobitela ostavljeno je u proteklih šest mjeseci u taksijima diljem svijeta, pokazalo je istraživanje objavljeno u utorak.

Vozači taksija u devet svjetskih gradova kažu da su pronašli još puno različitih predmeta, među njima harfu, boce mlijeka, umjetna zubala i umjetne udove. Jedan vozač se neizmjerno začudio kada mu je u taksiju ostavljena beba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Anketa provedena među tisuću taksista pokazala je da su putnici u 2004. godini ostavili tri puta više ručnih kompjutora nego u 2001. godini, kada su stručnjaci iz kompjutorske tvrtke Pointsec prvi puta proveli takvo istraživanje. Većina ostavljenih predmeta vraćena je vlasnicima, tvrde vozači.

Čini se da su stanovnici Londona najnepažljiviji kada su u pitanju laptopovi, Danci najčešće gube mobitele, a građani Chicaga ručne kompjutore, pokazalo je istraživanje.

Jedna putnica, za koju se kasnije ispostavilo da je djevojka glumca Hugha Granta, ostavila je u taksiju cd player, mobitel i torbicu. Kada je vozačica taksija slavnom glumcu odnijela izgubljene stvari, za nagradu je dobila samo njegov autogram.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara