Raščupanu Marinu Perazić Varaždinci dočekali kao kraljicu estrade

Tekst: V.V.
Foto: Andrej Švoger/Cropix

VARAŽDINCI su ovih dana uprizorili svoj četvrti po redu Trash film festival, a kao zvijezdu otvaranja, čija tema je bila, naglasimo, piljenje i istrebljivanje vampira, pozvali su bivšu natjecateljicu Farme i bivšu pop zvijezdu osamdesetih godina prošlog stoljeća, Marinu Perazić. Ozarena Marina na gažu je stigla luksuznim automobilom, a dočekala ju je hrpa obožavatelja i lokalnih novinara te je još jednom podsjetila na stare dane slave, kada je Jugoslavijom žarila i palila "sve u šesnaest".

Nitko ne sumnja da je ovakav zvjezdani tretman Perazićki godio; Varaždince je nagradila vrućim koncertom a i učinila je dobro djelo davši malo medijske pozornosti ovom lokalnom filmskom događaju u organizaciji nekoliko entuzijasta.

Pretjerivanje u žanrovskim odrednicama je poželjno!

Na festivalu se ne prikazuju drame, dokumentarci, ni art filmovi, već isključivo zabavni filmovi koji se mogu svrstati u jednu od četiri sljedeće kategorije; akcijski, borilački, znanstveno-fantastični ili horor. Pretjerivanje u žanrovskim odrednicama je poželjno.

Finalnu večer festivala, najboljim ostvarenjima dodjeljuju se nagrade, Zlatne motorke, koje predstavljaju hommage kultnom filmu "Teksaški masakr motornom pilom”.

Ovo nije hrvatska inačica Zlatne maline

Festival nije, kao što se često misli, hrvatska inačica Zlatne maline, već upravo suprotno. Stoga u žiriju između ostalog sjede i ljudi od struke. S obzirom da većina prikazanih filmova nastaje u skromnim produkcijama, ti filmovi često puta ispadnu zanatski nezgrapni, što publika nagrađuje smijehom, ali još češće oni zadivljuju svojom domišljatom realizacijom.

Trash Film Festival je mnogo više od puke revije filmova - to je jedan veliki glam-trash događaj na kojem nastupaju gosti, natjecatelji, izvođači i organizatori. Velika pažnja se posvećuje koncertima i ostalim popratnim sadržajima kao što su kič zabave, doček zvijezda na crvenom tepihu i slične festivalima svojstvene stvari.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara