Rasizam u britanskom Big Brotheru slavnih

Zbog tog incidenta je televizijska kuća Channel 4 primila nezapamćen broj poziva ogorčenih gledatelja koji ih optužuju za rasizam i ismijavanje Indijke, prenosi Reuters.

Zločesti sustanari, Danielle Lloyd i bivša pjevačica tinejdžerskog benda S Club 7, Jo OMeara, ismijavale su Shetty, a prošlosezonski pobjednik tog show Jade Goody, također je optužen da je uvredljivo govorio prema glumici. Ironično je to što je Goody dio novca od pobjede uplatio na račun udruge koja se bori protiv zlostavljanja, Act Against Bullying.

Sustanari namjerno ne žele izgovarati njeno ime kako treba, a u razgovoru ju zovu "Indijkom".

Maltretirana Shetty rasplakala se sinoć u kući i rekla: "Ja sam jedina prema kojoj su zločesti, i zaista ne razumijem zašto."

Channel 4 tvrdi da su optužbe za rasizam shvatili vrlo ozbiljno te da preuzimaju odgovornost za bezrazložne napade stanara na glumicu koje će izrezati iz programa.

Agencija za nadzor televizijskog programa Ofcom, tvrdi da je primila četiri i pol tisuće pritužbi na reality show, te da će pokrenuti istragu vezanu za rasističko ponašanje stanara Big Brother kuće i šikaniranje Shilpi Shetty.

A.B.
Foto AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara