Raspjevana Kolinda: Ovo su "najbolje" izvedbe hrvatske predsjednice

Raspjevana Kolinda: Ovo su "najbolje" izvedbe hrvatske predsjednice
Screenshots: YouTube

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović nikad nije krila da obožava pjevati, a u svom je mandatu, u društvu brojnih zborova, KUD-ova, političara, pa i slučajnih prolaznika, to vrlo strastveno i demonstrirala. Ako je suditi po otpjevanom, najviše voli duhovnu šansonu, na drugom su mjestu domoljubne pjesme ("Lijepa li si" je prioritet), dok sigurno treće mjesto drže zavičajne pjesme, naravno, ovisno o kraju u kojem Predsjednica pjeva.

Poslušajte neke od najsrčanijih izvedbi Kolinde Grabar-Kitarović koja je, po našoj slobodnoj procjeni, čvrsti alt koji se ne boji sopranskih dionica.

"Zdravo djevo, kraljice Hrvata"

Pola stoljeća staroj tradiciji zavjetnog blagdana na otoku Rabu ove se godine pridružila i Predsjednica, a nakon svečane mise dobila je maramu i priliku da s Rabljankama zapjeva jednu od najpopularnijih hrvatskih katoličkih pjesama.

"Krist na žalu"

"Ja sam ministrala nekoliko puta kad sam bila mlada i volim puno pjesama, ali ono što bih posebno izdvojila u intimnim trenucima je pjesma koju je volio Sveti otac Ivan Pavao II.", rekla je Predsjednica u intervjuu za HKR te na 2:27 zapjevala još jednu omiljenu katoličku pjesmu.

"Srce vatreno"

Navijačka euforija prošlogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva bila je jedno od najplodonosnijih glazbenih razdoblja Predsjednice. U moru videa snimljenih uglavnom u buci, uz navijače, mi izdvajamo iskrenu studijsku izvedbu snimljenu u sklopu gostovanja na Narodnom radiju.

"Domu mom"

Čini se da je atmosfera na koncertu "kralja dijaspore" Mate Bulića odlično utjecala na Predsjednicu i njezine glasovne mogućnosti. Dok u nekim situacijama pokušava pjevati "politički korektno", u ovom domoljubnom klasiku pjeva iz sveg glasa.

"Lijepa li si"

Ovo je nesumnjivo jedna od najdražih domoljubnih pjesama hrvatske predsjednice. Pjevala ju je u brojnim prilikama, a u ovoj na našem popisu druži se s iseljenicima u jednom od posjeta SAD-u. Vjerojatno zbog njih ispred sebe i drži tekst pjesme, koji joj inače nije potreban.

"Poljubi zemlju po kojoj hodaš"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kolinda Grabar-Kitarović (@predsjednicarh) on

U vrijeme kad je svakog tjedna mijenjala lokaciju svog ureda, Predsjednica je našla vremena i za pjesmu. Na svom Instagramu podijelila je djelić atmosfere s otoka Žirja nedaleko od Šibenika, gdje je zapjevala još jedan domoljubni klasik.

"Pod brajde"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kolinda Grabar-Kitarović (@predsjednicarh) on

I u Afganistanu se našlo vremena za pjesmu. Legendarna zagorska popevka u posebnoj izvedbi s vojnicima koji su Predsjedničinoj izvedbi dali dodatnu snagu oduševila je njezine pratitelje na Instagramu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara