Rasprodane stvari iz kuće u kojoj je preminuo Jackson: Majka odbila prodati uzglavlje kreveta

Foto: AFP

NAMJEŠTAJ iz kuće u kojoj je živio i preminuo Michael Jackson stavljen je na aukciju kuće Julien`s i prodan za gotovo milijun dolara, što je tri puta više od njegove stvarne vrijednosti. Američki mediji prenose da su među najskupljim stvarima bile slike.

Licitari su na raspolaganju imali 524 predmeta, od kojih velik broj nije pripadao preminulom pop kralju Michaelu Jacksonu. U aukcijskoj kući iz toga razloga aukciju nisu željeli nazvati po Jacksonu koji je živio u njoj s djecom, nego po adresi zdanja - 100 North Carolwood Drive. Krevet, stolci, satovi, slike, posuđe i ostali predmeti nisu pripadali Michaelu Jacksonu, no njihova vrijednost je svejedno porasla jer ih je pjevač koristio prije nego je umro 26. lipnja 2009. Samo imanje nije bilo na prodaju, ali vrijedi 400 000 dolara. "S obzirom da se zna da je Jackson tu živio svoje posljednje dane, nitko ne može procijeniti koliko će cijena imanja narasti", rekao je izvršni direktor Julien`sa Martin Nolan.

Iako se dosta predmeta moglo vidjeti i na suđenju Conradu Murrayju, to nije smetalo da aukcija u potpunosti uspije. Jedini predmet koji nije bio na prodaju je uzglavlje kreveta u kojem je preminuo: "Michaelova obitelj je na zahtjev njegove majke zamolila da se uzglavlje kreveta ne prodaje i mi smo odlučili poštovati njihovu želju", rekao je Nolan te dodao: "Na mjesto gdje je stajao krevet, postavili smo ruže i poruke ljubavi koje su fanovi ostavljali svome idolu".

Michael Jackson nije bio u dobrim odnosima s aukcijskom kućom Julien`s. Nakon što je bio prisiljen prodati svoj ranč Neverland, Julien `s su nedozvoljeno počeli prodavati njegove stvari koje još nije bio odnio s imanja. Spor je riješen tako što su stvari vraćene Jacksonu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara