Ratni profiteri zarađuju na ratu u Iraku

PORED milijardi dolara koje ovim ratom ostvaruje američka ratna industrija brzo su se našli drugi lovci u mutnom koji se žele obogatiti i na nevinim žrtvama.

Nekoliko američkih i jedna kostarikanska kladionica bez imalo srama uvelo je klađenje na pobjednika u ratu, Sadamovu smrt i dužinu trajanja borbi.

Za sada još ne prihvaćaju oklade na broj žrtava iako ima mnogih koji bi se čak na to željeli kladiti.
Uplaćene oklade već su premašile milijun dolara i svakim danom rastu, a neki naivci nadaju se ogromnoj lovi bizarnom okladom da će Sadam jednog dana krenuti na glazbenu turneju s Elton Johnom.

Teoretski bi se u ratu mogli obogatiti i irački vojnici jer je njihov vođa raspisao velike nagrade na glave vojnika protiv kojih se bore.

Borac koji ubije neprijatelja primiti će 25 milijuna dinara što iznosi oko 9.000 funti,a  nagrada se udvostručuje ako se strani vojnik zarobi.

Za svaki srušeni helikopter dobiva se 100.000 milijuna dinara, a za helikopter 50 milijuna uz dodatnu lovu za zarobljenog ili ubijenog pilota.

Nije trenutak za raspravu o našim ratnim profiterima, ali ne može se izbjeći činjenica da su neki naši sadašnji tajkuni u vrijeme domovinskog rata još bili šoferi ili konobari s malim plaćama, a danas im se imovina procijenjuje na stotine milijuna eura.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara