Redovnice nastupaju: Raspjevane časne potpisale ugovor s izdavačkom kućom Lady Gage

Screenshot: Youtube

ZATVORENI red sestara benediktinki iz Francuske potpisale su ugovor sa izdavačkom kućom Decca Records za snimanje albuma gregorijanskih napjeva. Decca Records dio je kompanije Universal Music koja pod svojim okriljem ima Lady Gagu, Amy Winehouse, Eltona Johna i Rolling Stonse. Benediktinke koje žive u samostanu blizu Avignona, odabrane su nakon duge potrage koja je uključivala više od 70 samostana diljem Europe, Amerike i Afrike. Izdavačka je kuća zaključila da su povučene sestre najbolje ženske pjevačice gregorijanskih napjeva na svijetu.

Časne vodinstalaterke, elektrotehničarke i zubne tehničarke

Benediktinke su vrlo zatvoren red i komuniciraju sa svijetom samo preko rešetaka. Jednom kad se zavjetuju, ostaju u strogo zatvorenom samostanu do smrti. Sestre u Avignonu brinu se same za sebe kako bi što više izbjegavale utjecaj vanjskog svijeta na život svoje zajednice stoga su neke među njima inženjerke, elektrotehničarke, vodoinstalaterke i zubne tehničarke. Čak niti direktor izdavačke kuće, Dickon Stainer, nije mogao do njih, već im je pružio ugovor preko rešetaka da ga potpišu. "Iako časne ne izlaze van iz samostana, cijeli će svijet čuti ljepotu njihova pjevanja", kaže Stainer. Njegov kolega iz Decca Records, Tom Lewis kaže kako je pjevanje časni izuzetno umirujuće. Kad ih čujete kako pjevaju, to je kao iznenadan bijeg od izaziva, stresova, buke i tempa modernog života", tvrdi Lewis.

"Bojale smo se kako će ovo utjecati na naše zatvorene živote"

Časne su se isprva bojale kako će potpisivanje ugovora utjecati na njihovu svakodnevicu, ali taj su problem riješile - molitvom. "Nismo ovo tražile, to je došlo k nama. Isprva smo se bojale kako će to utjecati na naše zatvorene živote, stoga smo se molile Svetom Josipu. Naše molitve su dobile odgovor i mislimo da bi ovaj album mogao biti dobra stvar, ako dirne ljude i pomogne im pronaći mir", kaže nadstojnica samostana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara