Rijeka dobila novu Kraljicu karnevala, maškare iz Makarske spremne za EU

Foto: Press fotografija Riječki karneval; Ivo Ravlić/Cropix

SINOĆ je u Rijeci održan izbor Kraljice karnevala i primopredaja ključeva grada maškarama, koje su i službeno zavladale Rijekom na čelu s novom Kraljicom karnevala Ninom Simčić iz karnevalske skupine "Mesopusna kupmanija Grad Grobnik". Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel predao je ključeve grada u ruke Meštru Toniju i karnevalsko ludilo je i službeno započelo.

Za "Zlatni plašt", odnosno titulu Kraljice Riječkog karnevala 2012., nadmetalo se devet kandidatkinja i njihovih pratećih grupa. Izbor se odvijao pod voditeljskom palicom najboljeg karnevalskog tima Josipa Krmpotića i Roberta Ferlina u Dvorani mladosti, na jednoj od najposebnijih pozornica do sada - u obliku broda s jedrima. U ovom netipičnom izboru ljepota nije prednost pa su se kandidatkinje morale iskazati talentom, sposobnošću zabavljanja i poznavanjem karnevalske tradicije, u čemu se najboljom pokazala 18-godišnja Nina Simčić s Grobnika, a u stopu su je slijedile prva pratilja Samanta Sirotnjak iz "Kunpanije z Halubja" s Viškova i druga pratilja Martina Randić iz karnevalske skupine "Krasica, pa Rio". Nagradu za najbolji scenski nastup je osvojila prateća grupa nove Kraljice karnevala - "Mesopusna kupmanija Grad Grobnik" s maskom "Pleme" pa je slavlje bilo potpuno.

Izbor Kraljice karnevala je već tradicionalan uvod u Riječki karneval, koji se ove godine održava po 29. put. Riječki karneval prvu je kraljicu dobio 1996. godine i do sad ih je imao 16, a to su redom bile: Iva Radić, Maja Skvaža, Maja Cecić Vidoš, Saša Šafranac, Tamara Tonković, Sanja Rončević, Kristina Ožanić, Željka Radić, Anita Knez, Ivona Marčelja, Martina Radetić, Marijana Širola, Ivana Orlić, Tea Kik, Bojana Batinica i Ines Martinić. Nina Simčić je 17. djevojka koja je ponijela tu titulu.

Karnevalsko ludilo započelo i u Makarskoj


Sinoć je u Makarskoj održano predstavljanje programa 16. Makarskog zimskog karnevala. Maškare iz Makarske su se već spremile za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, što su i dočarale cijelom kostimografijom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara