Rimski svećenici "oštro osuđuju" Madonnin nastup

RIMSKI katolički, muslimanski i židovski svećenici ujedinjeni su u osudi odluke pop-zvijezde Madonne da u nedjelju u glavnome gradu Italije, nedaleko od Vatikana, nastupi "razapeta" na velikom križu s lažnom krunom od trnja oko glave, u sklopu svjetske turneje pod nazivom "Confession Tour".

47-godišnju Madonnu su zbog njezina najnovijeg scenskog nastupa već kritizirali u SAD-u, a neki katolički svećenici u Rimu izjavili su da je takav nastup bogohulan, prenosi AP.

Otac Manfredo Leone iz rimske crkve Santa Maria Liberatrice za Reuters je kazao kako je njezin potez "provokativan, pun nepoštivanja i lošeg ukusa". "Biti razapet na križu s krunom od trnja poput modernog Krista apsurdna je ideja. Učiniti takvo nešto u kolijevci kršćanstva, u gradu Papa i mučenika je bogohulno", rekao je otac Leone.

Pjevačica se pokušala obraniti kazavši kako je takav scenski nastup zamišljen da bi potaknuo publiku na donacije za oboljele od AIDS-a, izvijestio je BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Scialoja, predsjednik talijanske Muslimanske zajednice za Reuters je rekao kako bi "Madonni bilo bolje da se vrati kući", a gotovo jednako reagirao je i glasnogovornik rimske Židovske zajednice.

Unatoč kritikama klera, karte za rimski koncert prodaju se iznimno dobro. Do četvrtka ih je, kako je izvijestila Ansa, u prodaji ostalo još samo oko stotinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara