Rivalstvo između 50 Centa i Kanyea Westa doseže vrhunac

Rivalstvo između 50 Centa i Kanyea Westa doseže vrhunac

NAJVEĆI suparnici u hip-hop svijetu, 50 Cent i Kanye West, 11. rujna izdaju nove albume i otvoreno se bore za tron američke rap scene. Reklamne kampanje za nove diskografske projekte u njihovom slučaju nalikuju predsjedničkima, a 50 Cent toliko je siguran u svoj novi materijal, da namjerava završiti sa solističkom karijerom ako West u prvim danima proda više primjeraka albuma.

Sredinom rujna vrlo će se transparentno saznati koji je američki reper popularniji na svom rodnom tlu - Kanye West ili 50 Cent. Naime, 11. rujna obojica izdaju nove albume, a pozornost ovih dana privlače privačama o rivalstvu koje ih, navodno, obojicu izluđuje. 50 Cent, pravog imena Curtis Jackson, nedavno je Westa izazvao na rap dvoboj, no ovaj je to odbio, rekavši kako se radi o potezu očajnika, te kako mu je natjecanje s 50 Centom "ispod časti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50 Cent prilično je zagrijan za rivalstvo koje trenutno vlada među najpopularnijim američkim reperima, pa, u slučaju pobjede Kanya Westa, najavljuje drastične mjere. "Ako West prvog dana izlaska albuma proda više primjeraka od mene, više neću izvoditi glazbu. Pisat ću je za druge izvođače, ali više neću izdavati solo albume", najavljuje 50 Cent i dodaje kako očekuje da će West sam pokupovati primjerke vlastitog albuma kako bi se u nakladi približio kolegi.

Osim repera, i obožavatelji su prilično nabrijani, pa na raznim forumima žustro raspravljaju koji će album bolje proći - Centov "Curtis" ili pak "Graduation Respectively" Kanyea Westa. 50 Cent je, tvrde fanovi, u sitnoj prednosti - prošli je album prodao u nešto manje od pet milijuna primjeraka, dok se njegov rival približio iznosu od tri milijuna prodanih albuma.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara