Rolling Stonesi napokon u japanskom Budokanu

TRIDESET godina nakon što je japanski imigracijski ured minirao njihov prvi pokušaj da nastupe u tokijskom Budokanu, Rolling Stonesi će ipak nastupiti u toj dvorani tradicionalno namijenjenoj borilačkim vještinama.

Na konferenciji za novinare u Tokiju, ostarjeli rockeri izjavili su da se raduju što će napokon ´dobiti zadovoljštinu´ i nastupiti u Budokanu, s obzirom da je 1973. Jaggeru, kad su tamo trebali održati pet koncerata, zbog optužbe o posjedovanju droge bio zabranjen ulazak u tu zemlju.

´Svirat ćemo u Budokanu, koji je manji, ali među ljudima omiljen prostor´, rekao je Mick Jagger, dodavši da nikada tamo nisu svirali pa se još više raduju tom nastupu.

Japanske vlasti dopustile su Jaggeru da uđe u tu zemlju 1988. kad je imao samostalni koncert, a cijeli bend tamo je 1990. imao 10 rasprodanih koncerata za više od 400 tisuća obožavatelja.

Stonesi u Japanu nisu nastupili od 1998. Ulaznice za Budokan, koji može primiti 10 tisuća ljudi, stoje između 14 i 22 tisuća jena (119,3 i 187,5 dolara), a za njihove stadionske koncerte između 11 i 13 tisuća jena.

To su najskuplje ulaznice svih vremena za neki koncert u Japanu, a po cijeni nadamašuju i prošlogodišnji koncert Paula McCartneyja.

Iako su na turnejama 1995. i 1998. Stonesi imali problema s popunjavanjem stadiona, sada su već prodali četiri od šest najavljenih koncerata u Japanu.

Koncertom u ponedjeljak u Budokanu Rolling Stonesi započinju azijski dio svjetske turneje ´Licks´, u sklopu koje će prvi put posjetiti Kinu i Indiju.

Gitarist Keith Richards osobito se raduje nastupima u tim zemljama. ´Uvijek je lijepo i uzbudljivo otići negdje gdje još nismo bili. Kina je... vrlo stara´, rekao je Richards. ´A i vrijeme je da nas napokon i tamo puste´, dodao je on.

Legendarna britanska grupa, u kojoj su još gitarist Ronnie Wood i bubnjar Charlie Watts, održat će u travnju dva koncerta u Indiji, te 4. travnja jedan u Pekingu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara