Severina: Seks je džungla koju svatko nosi u sebi

Tekst: I.M.
Foto: Davor Zunić/Cropix

NEMA srpskog tabloida koji ovih dana nije objavio intervju sa Severinom, uoči njenog velikog koncerta u beogradskoj Areni, koji će se održati 17. listopada, te koncerta u novosadskom Spensu, zakazanog za 7. studenog. Svi su zaljubljenu Severinu, naravno, pitali isto - kad se planira udati za svog Slavka, i svi su dobili isti odgovor - kad stigne od poslovnih obveza.

Svadba kao u filmu "Grčko vjenčanje"?

Severina je tako otkrila da je godine ne brinu, jer "ako je žena lijepa, lijepa je u svakoj dobi". Sa svojih 37 izgleda i više nego dobro, što nije promaklo srpskim novinarima, koje je očarala svojim izgledom. Rekla im je: "Ja se nikada ne bih vratila u dvadesete. Nekako mi se čini da život tek sada počinje. To neko žaljenje za mladošću može biti romantično samo u pjesmama. Stvarno nemam za čim žaliti. Okolina mi pomaže da sazrim u tom svom razmišljanju, a uz sebe imam i muškarca koji isto tako razmišlja - da je važna ljubav, a ne godine i izgled. Naravno da je svakome važno kako izgleda, ali žena je lijepa u svim godinama ukoliko je sretna i zadovoljna".

U razgovoru za Blic Severina je rekla kako je jedno vjenčanje već obavila na promociji svog albuma, a kako bi ono pravo možda moglo izgledati "kao u filmu `Grčko vjenčanje`, kad se okupi sva rodbina koju odavno nisi vidio". "Mada… možda ponekad postoji razlog zašto ih nisi vidio. Svadba se mahom sprema zbog roditelja i reda radi. A ja mislim da u današnje vrijeme nitko ništa ne treba raditi reda radi. Već onako kako on želi i misli da treba. Drugo, mislim da je za mladoženju organizacija svadbe veliki stres. Dvoje ljudi treba osmisliti taj dan onako kako njima odgovara. Osjećam da ću ja u posljednjem trenutku promijeniti plan", rekla je Severina kroz smijeh.

"Split neće postati metropola sve dok Kerum bude širio nacionalnu mržnju"

S novinarima Pressa Severina je pak razgovarala o posljednjem ispadu splitskog gradonačelnika Željka Keruma. "Kerum i ja imamo zajedničko samo to što smo oboje iz Splita, i ništa drugo. Njegova izjava nije dobronamjerna i kosi se sa tvrdnjama da će Split pod njegovom upravom postati metropola. To se ne može dogoditi sve dok Kerum bude širio nacionalnu mržnju ovakvim izjavama", rekla je Severina, koja često na svojim nastupima zapjeva pokoju srpsku pjesmu i u tome ne vidi ništa čudno.

"Zašto bi bio problem to što sam pjevala pjesme karakteristične za podneblje na kojem sam nastupila?! To mi mogu zamjeriti samo zlonamjerni ljudi. U Kragujevcu sam pjevala `Zlatibore, pitaj Taru` i karikirala pjesmu `Dalmatinka`, dodavši joj u naziv riječ Srbijanka. Ako nastupam u Makedoniji, onda pjevam `Dalmatinka Makedonka`, a u Ljubljani `Dalmatinka Slovenka`. Bitno mi je da publika pjeva sa mnom u glas, što i jest poanta mog posla. Ne znam kome to može smetati. Sasvim je normalno da publici pružim ono što voli. Tako je Bono Vox u Zagrebu recitirao Gundulićeve stihove: `O lijepa, o draga, o slatka slobodo`, pa to nikome nije bio problem", rekla je Severina.

Ništa od dueta sa Cecom!

Duet sa Cecom Ražnatović Severina ipak ne bi snimila, ali ne zato što ima nešto protiv nje, već zato što se bave različitim vrstama glazbe: "U karijeri sam snimila dosta dueta, ali uvijek sa nekim povodom i meni dragim ljudima. Ceca i ja pjevamo različitu vrstu glazbe. Ne treba povezivati dvije ličnosti samo zbog toga što su obje popularne".

Ovih se dana pisalo o Severininom duetu s Natašom Bekvalac. Seve je rekla kako je pjesma napisana, ali je ona još nije čula jer je zauzeta pripremama za koncert u beogradskoj Areni. Konačnu odluku o duetu će donijeti nakon što čuje pjesmu.

Severina bi muzla kozu Seve

Alo! se mahom držao neozbiljnijih tema pa je tako Severina komentirala ponudu Stoje Plazinić iz okolice Čačka da joj na koncertu u beogradskoj Areni pokloni svoju kozu Seve. "Zašto ne. Ionako sam alergična na kravlje mlijeko pa bi možda trebala prijeći na kozje. A kozu nikada nisam muzla, možda bi se, kada bi bila moja, i na to odlučila", rekla je Severina. Na upit bi li sudjelovala na Farmi, Seve je kroz smijeh rekla: "Ne bih. Jedino bih ušla ako njima na farmi treba koza pa pozovu mene".

Ni srpskim novinarima nije promaknuo Severinin nastup u Karlovcu, gdje je pokazala i više nego što je planirala, pa su je pitali nosi li donje rublje. "Sada dolazim u godine kada se nose duple gaće!", rekla je Severina.

"Seks je džungla"

Na upit što misli o otkazivanju gay parade u Srbiji, Seve je rekla: "Ne mogu pričati o tome kao da je riječ o parlamentarnim izborima, a ne o seksu. Seks nije civilizacija, seks je džungla i svatko u sebi nosu tu džunglu. To su potrebe, želje i žudnje i ja bih samo navela onu izreku Oscara Wildea `Sve ljudsko nije mi strano`. Razumijem borbu pojedinca da bude različit, a mi smo svjesni da nitko nije prihvaćen tko nije isti kao ostali. To može razumjeti svatko tko se osjećao odbačenim zbog toga što se kao pojedinac razlikuje od mase".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara