Simonin novi život u Linzu: Svaki dan ide na misu, uči njemački, a u Hrvatsku dolazi zbog posla

Simonin novi život u Linzu: Svaki dan ide na misu, uči njemački, a u Hrvatsku dolazi zbog posla

Foto: Facebook

NAKON udaje za Stanislava Mijokovića, Simona Ištvanović s kćeri Gabi preselila se u Linz. U tom austrijskom gradu živi već mjesec i pola, a na Facebooku je nedavno opisala kako je izgledala selidba te njen novi život.

"Kad sam se spremala za selidbu u Austriju, često su me znali pitati kako ću u drugoj zemlji s duhovnošću. Pitala bih a što to znači? Onda bi mi odgovorili: pa Simona kako ćeš s misama? Pa normalno kao i u Zagrebu, ici ću svaki dan. Ali ti ne znaš njemački? Istina, ne znam (još) njemački jezik, ali učim polako, svakodnevno na misi za početak, a onda ću i na jesen na tečaj", opisala je Simona.

Potom je svojim prijateljima i obožavateljima udijelila nekoliko riječi mudrosti.

"Nažalost ljudi često krivo mislimo o tome što će biti, često razmišljamo i to nas optereti, umjesto da sve pouzdanje damo Isusu u Njegove Svete ruke. Jer, vjerujte - On najbolje zna naš život voditi", poručila je.

Dodala je i njena mala obitelj svakodnevno ide na mise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo 3 tj će što smo u Austriji, i od prvog dana kad smo došli idemo mužić, Gabica i ja svakodnevno od pon - pet na svetu misu kod Karmelićana u crkvu Sveta Obitelj, utorkom i četvrtkom su klanjanja, srijedom molimo časoslov, petkom imamo obitelj i ja osobnu molitvu Otklinjanja kod svećenika (duhovnika od Stanislava koji ga vodio molitvom, razgovorom..) i svetu Ispovijed, a subotu smo kod Salezijanaca na misi, a u nedjelju smo kod naših predragih Franjevaca - i imamo svetu misu na hrvatskom. Isus se potpuno za SVE pobrinuo", napisala je.

Prije tri dana Simona je sa suprugom došla u Hrvatsku, a odmah su posjetili Tabor.

"Što su muž i žena bliži Bogu, to su njih dvoje bliži jedno drugome... stigli sinoć na naše najomiljenije mjesto - Tabor", napisala je pored fotografije na kojoj ona i Stanislav poziraju uz statue fra Zvjezdana Linića.

Simana je otkrila i da će se u Hrvatsku u budućnosti vraćati i zbog posla, jer je brojne djevojka angažiraju kao make-up artisticu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara