Sjajan odgovor Hrvatskoj pošti: "Naplatit ćete mi paket i ako ga sam preuzmem? E, neće ići"

Sjajan odgovor Hrvatskoj pošti: "Naplatit ćete mi paket i ako ga sam preuzmem? E, neće ići"

Foto: Čitatelj Indexa

HRVATSKA pošta izazvala je burne reakcije svojih korisnika nakon što je ovoga tjedna donijela odluku o naplati malih paketa, čak i u slučaju kada ih građani sami preuzimaju u poštanskom uredu.

"Sukladno važećem cjeniku isti iznos od 4,50 kune za uslugu uručenja Hrvatska pošta naplaćuje bilo pri uručenju na adresi primatelja ili prilikom uručenja „malog paketa“ u poštanskom uredu. Na ovaj se način izjednačila naplata uručenja malih paketa kako onih uručenih na adresi primatelja tako i onih koji se uručuju u poštanskim uredima uz predočenje obavijesti o prispijeću", objasnili su iz Hrvatske pošte i navukli na sebe bijes korisnika.

Jedan neimenovani građanin HP-u je međutim odlučio odgovoriti vlastitim dopisom, u kojem im poručuje da njihov plan neće proći. Štoviše, od Pošte traži da mu "mali paket" obavezno dostave na kućnu adresu, a ukoliko nema nikoga kod kuće, da je o trošku Pošte vrate na adresu pošiljatelja.

"Ja ću se potruditi u svakom trenutku kod sebe imati 200,00 kuna da bih mogao platiti preuzimanje 'malog paketa', pa vas molim da osigurate sitne novce", stoji između ostalog u dopisu nezadovoljnog građana koji možete pročitati na sljedećoj fotografiji:

Autor dopisa zasad nam je nepoznat, no ukoliko želi da ga navedemo kao izvor pozivamo ga da nam se javi na redakcijski e-mail.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara