Zvali su je odvratnom, debelom prasicom, evo kako im se osvetila (i zaradila na tome)

Zvali su je odvratnom, debelom prasicom, evo kako im se osvetila (i zaradila na tome)

 Foto: Facebook

TIJEKOM punih pet i pol godina profesionalna fotografkinja Haley Morris-Cafiero prikupljala je fotografije same sebe u brojnim gradovima diljem svijeta, izdvajajući one na kojima se najbolje vidi reakcija slučajnih prolaznika na njen višak kilograma.

Rezultat je knjiga "sabranih reakcija", koja je ispala zanimljivija no što je 40-godišnja Haley zamišljala: najveći broj reakcija bio je naime izrazito negativan, od gađenja i čuđenja do nevjerice.

 

"Odlučila sam osim fotografija objaviti i komentare, kako one pozitivne, tako i negativne", pojasnila je fotografkinja za časopis People. U njenoj knjizi "The Watchers" s lijeve su se strane tako našli komentari poput "odvratna si, razbolim se od samog pogleda na tebe prasice debela", dok su na desnoj stranici poruke podrške i razumijevanja.

 
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je komentare dobila putem emaila ili društvenih mreža nakon što je objavila dio serije.

"Mogu samo pretpostaviti što ljudi na fotkama misle, ali u komentarima su me otvoreno napadali, što me iznenadilo. Ja sam samo obična osoba koja je očekivala uobičajene komentare na kvalitetu fotografija, no oni su me odlučili pokopati", kaže Morris-Cafiero.

 

Priznaje da joj nije uvijek lako nositi se s takvim uvredama, no nosi se s njima najbolje što može.

"Smijem se dok ih čitam, a zatim dobijem poriv izaći na ulicu i snimiti još sličnih fotki", kaže Haley, koja je pronašla sjajan način da se obračuna s kritičarima - i usput zaradi na tome.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara