Skandirali "Ubij tovara!", komentator pohvalio "fantastičnu reakciju publike"

Skandirali "Ubij tovara!", komentator pohvalio "fantastičnu reakciju publike"
Ilustracija: Ivo Čagalj/Pixsell

NOVO vrijeme je malonogometna momčad koja postaje sve prepoznatljiviji brend Makarske. Na utakmice dolaze muškarci i žene raznih godišta, trudnice, kao i majke s djecom pa gotovo polovinu publike čine pripadnice ljepšeg spola kojima je ulaz besplatan.  

Atmosfera u dvorani je zbog profila posjetitelja sličnija kulturnoj manifestaciji negoli sportskom događaju, a i sami igrači ponekad priželjkuju bučniju podršku s tribina.U zagrebačkoj "Kutiji šibica" je drukčije, a napeto je bilo i prošlog vikenda u drugoj polufinalnoj utakmici 1. HMNL između Dinama i Novog vremena.Sve šibice su se upalile i kutija je petnaest minuta gromoglasno skandirala "Ubij tovara!" Komentator je pohvalio "fantastičnu podršku publike". Dinamov igrač Penava, poštujući želje toples navijača, gazio je po rebrima protivničkog igrača koji je ležao na parketu. Sudac nije svirao ništa jer ne zna ima li Penava rođaka u HDZ-u. Komentator se, zadivljen publikom, na trivijalnosti utakmice nije osvrtao pa je taj događaj neiskomentiran, a on preplaćen za posao koji obavlja. Publika je salvom zvižduka pratila ustajanje ozlijeđenog igrača jer njegov oporavak nije u skladu s njihovim željama.

Naravno da to i nisu navijači, već gomila promašenih šansi čiji su porazi, baš kao i Dinamovi, zasluženi. Oni pobjedama ne gledaju u zube te često ostanu bez prednja dva, no taj dodatni propuh u glavi zviždanje čini jačim. Ako takvim postupcima ne uspiju obeshrabriti suparnika, mogu se za potrebe budućih direktnih prijenosa skinuti od struka naniže te mekim pornićem pomoći svom klubu kad naiđe na tvrdog protivnika. Komentator će, bez obzira na to kako utakmica svrši, učiniti isto.  

Vrijeđanje, mržnja, uzrokovanje štete svom klubu, gradu, državi, pa i samom sebi, danas se zove navijanjem. BBB, Torcida, Kohorta, Ultrasi i slične skupine djeluju po istom, često genocidnom, principu. Uostalom, većina njih je  navijena da navija. Makarska će i ovog vikenda podržati svoje bijele najbolje što zna i može, bez psovki, uvreda i niskih startova. Moguće da takav pristup nije u duhu vremena u kojem živimo, no naše (Novo) vrijeme tek dolazi!

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara