Škoda Fabia: Nove informacije

LANSIRANJEM druge generacije Fabije za oko mjesec dana na ženevskom auto-salonu Škoda će napraviti veliki korak u svojem poslovanju i konačno izaći iz sijene svojih gazda.

Škodin procvat pod kapom VW-a ide očekivanim tempom, a u mnogočemu i iznad očekivanja. Europski uspjeh dvaju najjačih Škodinih modela u potpunosti je nadoknadio nešto lošiji plasman projekta prestižne krstarice (Superb) koji je ipak stigao prerano. Kako god, Škoda nezaustavljivo grabi naprijed, pa nakon razigranog Roomstera i avanturističkih Scout izvedbi na scenu dovodi Fabiju, model koji ima sve predispozicije za proboj u sam vrh segmenta.


Klikom na fotografiju možete vidjeti istu uvećanih dimenzija

Gotovo osam godina po lansiranju na scenu dolazi nova generacija Škodinog gradskog modela. Dizajnerska evolucija nije narušila Škodinu prepoznatljivost, već ju samo aktualizirala. Lišena agresivnosti Fabia ne igra na trikove već se za svoj povoljan renome (opet) bori brojnim kvalitetama donoseći užitak posjedovanja. Uostalom, nakon više od 1,5 milijuna prodanih primjeraka Česi su jako dobro upoznali pravila na tržištu.


Klikom na fotografiju možete vidjeti istu uvećanih dimenzija

Jedan od novih aduta Fabije svakako je rafiniranost, bolje rečeno sazrijevanje. To je posebno vidljivo u većoj dozi luksuza, prvenstveno kroz kvalitetnije materijele (i izradu), kao i bogatiju opremu.

Tako će u ponudu ući tempomat, krovni prozor, zakretna svjetla, pa čak i Tiptronic mjenjač. Kad smo kod motora, samo da ponovimo kako ponudu čini sedam jedinica, četiri benzinske (1.4/80 KS - 1.6/105 KS) i tri dizelske (1.4/70 KS - 1.9/105 KS).


Klikom na fotografiju možete vidjeti istu uvećanih dimenzija

Prodaja nove Fabije počet će na proljeće, i to u Češkoj, Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Prve isporuke očekuju se već u ožujku.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara