Skokovi s nebodera u New Yorku zabranjeni

JUČERAŠNJOM odlukom suda u New Yorku, nitko više nema pravo skakati padobranom s bilo koje visoke zgrade u New Yorku, javlja Reuters.

Ta je odluka poništila onu iz 2007. godine, koja je glasila: kako voditelj s Discovery Channela Jebb Corliss (31) nije doveo ljude u opasnost pokušavajući skočiti padobranom s promatračnice na 86-om katu Empire State Buildinga.

"Čak i ispravan padobran kojim skakač sigurno prizemlji, može izazvati brojne nezgode", glasilo je u presudi sudačkog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javno tužiteljstvo s Manhattana je sada slobodno tužiti za nepromišljeno ugrožavanje sigurnosti, koji za sobom povlači moguću kaznu i do jedne godine zatvora. "Mi vjerujemo kako je Jebb Corliss koristio njegovo ustavno pravo o slobodi izražavanja, slobodnim letom u zraku," izjavio je Corlissov branitelj, Jay Heller. Također je najavio i žalbu na odluku suda, jer kako smatra, ta odluka je na onima koji donose zakone, a ne na sucima koji ih provode.

Sudac Vrhovnog suda na Manhattanu je, ipak, odbacio optužbe za nepromišljeno ugrožavanje sigurnosti protiv Corlissa, jer tada nije postojao zakon koji bi to zabranio te je na taj način skok bio legalan. Corliss je, isto tako, poznat i po skokovima s Eiffelovog tornja, mosta Golden Gate i Petronas tornjeva u Kuala Lumpuru, kojega su policija i osiguranje spriječili uz velike napore.

B.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara