Skužili grešku u seriji koja je hit na Balkanu: "Srbi su uvijek bili napredni"

Skužili grešku u seriji koja je hit na Balkanu: "Srbi su uvijek bili napredni"
Screenshot: Youtube

U PONEDJELJAK je emitirana prva epizoda dugoočekivane druge sezone serije "Senke nad Balkanom", koju proglašavaju jednom od najboljih snimljenih na prostoru bivše Jugoslavije.

O seriji vjerni gledatelji koji su jedva dočekali njen nastavak raspravljaju i na društvenim mrežama, a upravo tako je uočena greška koja se potkrala.

U jednom od kadrova vidi se antena na krovu. Ako vam elektronika i povijest baš ne leže - 1933. godine nije bilo antena niti potrebe za njima.

"Srbi su uvijek bili napredan narod", našalili su se.

>>>Sve što morate znati o seriji zbog koje Gorana Bogdana boli ku*ac za Hrvatsku

Iako je jedna od najskupljih i najboljih na ovim prostorima te se u njoj pojavljuje desetak hrvatskih glumaca, serija Dragana Bjelogrlića se još uvijek ne prikazuje u Hrvatskoj. Jedna od teorija tvorca serije je i ta da se serija ne prikazuje u Hrvatskoj zbog načina na koji su prikazane ustaše, a i Ante Pavelić koji je u vrijeme u koje se odvija radnja serije radio kao odvjetnik. Je li to uistinu razlog, teško je reći, ali uz sve ono što smo imali prilike vidjeti, ne bi bilo preveliko iznenađenje da je upravo ovo "umjetničko" tumačenje povijesti razlog zbog kojeg HRT izbjegava otkupiti prava na emitiranje. 

Prva sezona s emitiranjem je započela u listopadu 2017. na RTS-u, pod čijim je pokroviteljstvom i nastala. Riječ o povijesnoj drami koja je smještena u razdoblje između dva svjetska rata i samo se djelomično naslanja na povijesne činjenice, dok je većim dijelom riječ o fikciji.

Inače, serija će biti podijeljena na tri sezone i pokrivati period od 1928. do 1940.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara