Slavlje na Bundeku: Maturanti bacaju petarde i pjevaju cajke

Slavlje na Bundeku: Maturanti bacaju petarde i pjevaju cajke

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL/Luka Šangulin/Index

POČELA je norijada u Zagrebu. Maturanti su se okupili na glavnom zagrebačkom trgu, spremni na zabavu do kasnih noćnih sati. Na Trgu bana Jelačića zadržali su se do podneva, kad su se u koloni preselili na Bundek.

>>>Voda u Manduševcu se mijenjala nakon što su se maturanti okupali u njemu<<<

>>>Kao da je prošao tornado: Evo kako Trg izgleda nakon maturanata<<<

>>>VIDEO Pogledajte kako izgleda norijada u drugim hrvatskim gradovima<<<

15:00 - Oni koji ne žele u šator zabavljaju se glazbom sa svojih mobilnih telefona i pjevajući. Najčešći izbor su cajke. Bilo je i onih koji su ponijeli petarde pa su nekoliko u žaru slavlja bacili.

14:30 - Maturanti i dalje ne žele ući u šator jer ih zaštitari pregledavaju prije ulaska. Na Bundeku se itekako osjeti miris marihuane. U Rijeci su maturanti slavili uz sramotne ustaške povike.

13:50 - Procjenjuje se da je na Bundeku oko 3000 maturanata, što je manje nego prijašnjih godina.

13:00 - Bundek je već pun maturanata, no tek manji dio njih ušao je u šator na istočnoj strani, gdje ne smiju ulaziti s bocama.

11: 55 - Kamion koji predvodi kolonu prema Bundeku već je krenuo s Trga bana Jelačića. Nažalost, tijekom razgovora s našim reporterima, nekoliko maturanata u mikrofon je uzvikivalo ustaške poklike te pjevalo ustaške budnice.

Turisti su oduševljeni hrvatskim načinom slavljenja završetka škole te zaustavljaju maturante kako bi se fotkali s njima.

11:50 - Iako je Manduševac ograđen lancem kako se maturanti ne bi zalijetali u njega, nekoliko njih uspjelo se okupati. Nakon toga fontanu su čuvali zaštitari.

11: 40 - Mnogi od njih donijeli su WC papir pa je na pločniku već značajna količina smeća

11:25 - Počelo je posipavanje brašnom.

11:00 - Nekoliko tisuća maturanata već je na Trgu, vesele se i pjevaju. Iako alkohola ne bi trebalo biti, posvuda se vide oni koji su se opskrbili pićem. Njihovo veselje pomalo ometa kiša koja je počela padati prije sat vremena.

Ako se zateknete na Norijadi u bilo kojem hrvatskom gradu i fotkate ili snimite nešto zanimljivo, pošaljite nam na desk@index.hr ili u inbox naše stranice na Facebooku.


 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara