Sljeme zagromilo pod devetnaest tisuća navijača

PROŠLE godine za vrijeme održavanja Svjetskog skijaškog kupa zapomagalo se što je Sljeme ostalo bez svoje jedne jedine Janice. Ove godine kukalo se jer je u petak, kada se vozio ženski slalom, jedini celebrity na tribinama bio Zlatko Marić. Jedna od stvari koje se nisu promijenila je i ta da Janica ne ljubi pretjerano novinare, i to s razlogom.

Beskonačno dosadno pitanje nostalgičnih pojedinaca,"hoće li hrvatsko skijanje ikada biti isto bez tebe" koji, eto, tu dilemu iznova postavljaju samo zato što to rade veliki domoljubi, izaziva nervozu i kod skijašice, a i kod onih koji bi rado Janicu ostavili da živi svoj život i radovali se nekim drugim stvarima u sportu kojega je u ime Hrvatske proslavila. Kukanja za Janicom bilo je i ove godine na Sljemenu, a ni sestra Kostelić nije pretjerano olakšavala situaciju. Pozirati će jednom s Ivicom, ali ne i dvaput. Okine li netko dva ili tri puta u njenom smjeru, već ga je detektirala i okreće se trajno na neku drugu, treću ili četvrtu stranu. Prolazeći mimo vas na žičari Ana Jelušić i tata Kostelić nasmiješit će se i mahnuti u kameru. Sretnete li pak Janicu, pogledat će u pod. Čovjeku doista dođe da ju ostavi na miru. Da mu ta fotka ne donosi kruh na stol.

Jeste li sigurni da želite gledati prijenos slaloma na TV-u?

Za Janičina brata Ivicu nema dileme - Sljeme ne može biti isto bez nje. Na pitanje može li Janica bez skijanja, Ivica odgovara: "To morate nju pitati". Kakvo bi Sljeme bez Janice bilo, valjalo bi provjeriti. Jer Kostelići doista jedini mogu postići da se Sljeme ori pod gromoglasnim pljeskom njihovih istinskih navijača. Ti navijači skupili su se, naime, u rekordnom broju na temperaturi daleko ispod ništice i navijali svim srcem. Prema neslužbenim podacima iznesenima od strane organizacije na Sljemenu se danas, gdje se vozio muški slalom, pojavilo oko 19 tisuća ljudi. Oni koji su na nisku temperaturu i guranje na tribinama odmahnuli s "Ne hvala, bolju sliku imam na televiziji", umjesto slaloma gledali su misu kojom je bio prekinut televizijski prijenos.

Ivica nije odnio krunu, ali su ga na Sljemenu dočekali kao pobjednika. Ispred drugoplasiranog Ivice našao se Austrijanac Mario Matt, čija je djevojka na fotografe urlala "Was machst du?!" ako bi ju pokušali uslikati s njim. A što je s našim celebrityjima? Osim dva para stražnjica u uskim hlačicama koje su po toj hladnoći odlučile prošetati bivše hrvatske Missice, Aleksandra Grdić i Maja Cvjetković, malo ih je bilo. Jedini pravi zagrebački celebrity, gospon Milan Bandić, pojavio se, ali danas je odlučio biti čovjek od malo riječi. "Sve pet, sve super", kratak je bio Bandić. Uz današnju atmosferu na Sljemenu riječi su doista bile suvišne, baš kao i poznate face iventuše koje su na svu sreću odlučile na degradirati i ovaj događaj svojom pojavom.

Ovim putem upućujemo im apel da ni sljedeće, baš kao što su to pametno učinili ove godine, u njemu ne prepoznaju potencijal drugorazrednog domjenka kakve većina njih inače pohodi i prepuste da se za izvanrednu atmosferu pobrinu ipak oni koji u takvim stvarima doista i uživaju.

B.S.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara