Smart svijetli na sve strane

PRIJE no što će nova generacija Smarta stići u salone potkraj travnja, "stari dobri" Smart još ima što pokazati. I doslovno, Smart obojan specijalnim premazom osvjetlio je gradske ulice europskih velegrada.

Na novom projektu surađuju renomirana imena. Katharina Sieverding, majstor umjetničke fotografije, pokušat će na originalan način zabilježiti posljednje dane Smarta. Radi se o unikatnom automobilu od kojeg su studenti Friederike Hamann i Moritz Hirsch uz pomoć boje s fosfornim aditivima stvorili svjetleći objekt.

Automobil će za potrebe fotografiranja posjetiti brojne europske gradove, a središnji događaj je zakazan za Berlin gdje će 8. ožujka model biti izložen u galeriji Viaux. Fotografije će se naći u slobodnoj prodaji, dok je sav prihod namijenjen za dobrotvorne svrhe.

U konačnici, ovaj automobil će biti posljednji od 770.256 proizvedenih primjeraka još uvijek aktualne generacije Smarta ponuđen na tržištu. Automobil je proizveden krajem studenog prošle godine, dok je proizvodnja novog modela krenula 2. siječnja o. g.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara