Spektakl na Bundeku: Vatromet će krasiti nebo iznad Zagreba od 29. lipnja do 1. srpnja

Spektakl na Bundeku: Vatromet će krasiti nebo iznad Zagreba od 29. lipnja do 1. srpnja
Foto: Hina

MEĐUNARODNI festival vatrometa od 29. lipnja do 1. srpnja krasit će nebo iznad Zagreba, najavili su u utorak organizatori manifestacije, naglasivši da se Festival vatrometa pretvorio u odlični turistički proizvod koji svake prati ogroman broj Zagrepčana i turista.

Festival vatrometa u Zagrebu na Bundeku priznat je u pirotehničkim krugovima i postoje liste čekanja  za ekipe koje bi voljele sudjelovati na njemu, a mjesto događanja je obala Save uz jezero Bundek, gdje će se okupiti najbolji i najmaštovitiji svjetski priznati pirotehničari te prirediti zabavu za pamćenje, pokazati svoje umijeće i zagrebačko nebo osvijetliti tisućama projektila.

Ove godine održava se 18. put, a na dosad održanih 17 festivala nastupili su renomirani svjetski izvođači vatrometa iz brojnih država - Njemačke, Kine, Austrije, Poljske, Finske, Estonije, Češke, Rusije, Litve, Slovačke, Mađarske, Italije, Rumunjske, Filipina itd.

Ovoga puta na zagrebačkom Bundeku predstavit će se tri vrhunske ekipe koji imaju zavidan svjetski rejting. To su kompanije koje su već osvojile mnoge međunarodne festivale: Bolshoy Prazdnik - ruski majstori oslikavanja neba, Fire Event iz Austrije poznati po svojoj fascinantnoj koreografiji i prikazivanju neba u obliku čarobne vatrene kulise te HC Pyrotechnics – Belgija, koji su se već prije četiri godine predstavili zagrebačkoj publici, navodi se u priopćenju. 

Vatrometi se ispucavaju u skladu s glazbom, a ono što je zanimljivo, sve tri ekipe imat će prve dvije minute zadanu temu - pjesmu iz zagrebačkog miljea.

I ove će godine tri ekipe predstaviti svoje umijeće spektakularnim 10-minutnim vatrometima, koji će obuhvatiti nebrojene projektile. Riječ je o posebno osmišljenim vatrometnim predstavama u kojima je ispucavanje vatrometa sinkronizirano s glazbenom podlogom. Ovakva ispucavanja pored velikog iskustva zahtijevaju razumijevanje pirotehnike i moderne računalne tehnologije, koja se koristi za regulaciju i ispucavanje vatrometa.

Organizator festivala je Mirnovec Pirotehnika.

Tijekom sva tri dana festivala osiguran je i šarolik glazbeni program i zabavni sadržaj za sve uzraste i ukuse: za djecu se svakoga dana u 22 sata priprema "dječji vatromet’, a tu je i veliki lunapark, bogata gastro ponuda te puštanje lanterni za pomoć udrugama Krijesnica i Veliko srce malom srcu. U proteklih pet godina skupljeno je i predano spomenutim udrugama oko 600.000  kuna. Gledatelji će elektronskim glasovanjem (glasačka mašina 5, 10, 15 i 20 bodova) odabrati pobjednika festivala, priopćeno je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara