SPOILERI! Ljuti fanovi Igre prijestolja: "Uništavate seriju u zadnjoj sezoni"

SPOILERI! Ljuti fanovi Igre prijestolja: "Uništavate seriju u zadnjoj sezoni"
Foto: HBO

SPOILER ALERT!

AKO NISTE POGLEDALI PETU EPIZODU "IGRE PRIJESTOLJA", PREPORUČUJEMO DA NE ČITATE DALJE!

OD RANOGA jutra na društvenim mrežama raspravlja se o petoj epizodi osme sezone Igre prijestolja, čije finale gledatelji nestrpljivo iščekuju sljedeći tjedan.

No pretposljednja epizoda megapopularne serije mnogima nije ispunila očekivanja, a ekipa na društvenim mrežama ne može sakriti svoje razočaranje. Prije svega, činjenica da je Daenerys Targaryen zaista postala, poput svog oca, "luda kraljica", što je teorija o kojoj fanovi već duže vrijeme raspravljaju na internetu.

No takva sudbina za ženu koja je preživjela cjeloživotno zlostavljanje, silovanja, gubitak djeteta i muža te brojne izdaje, koja je nakon svakog izazova izašla jača i posvetila svoj život zaštiti nevinih ljudi, gledateljima nije bila zadovoljavajuća.

Mnogi su stoga prozvali pisce, kojima su poručili da su uništili posljednju sezonu serije. Mnogima nije imalo smisla ni spaljivanje King's Landinga nakon što su se Lannisteri predali, pogotovo jer se radi o nekome tko je razmišljao o svakoj svojoj odluci dosad, a sad je ubio tisuće nevinih bez ikakvog promišljanja.

"Njezino ponašanje šamar je u lice razvoju lika posljednjih sedam sezona", "lik Daenerys uništen je jer pisci misle da šok ima veću vrijednost od logične priče", "pisci uništavaju čitavu seriju u zadnjoj sezoni", samo su neki od komentara na Twitteru.

Gledatelji su bili nezadovoljni i načinom na koji je ubijeno još nekoliko glavnih likova, a ukupni dojam je kako je ovaj put više razočaranih nego oduševljenih. Što vi mislite o epizodi, ako ste je pogledali, možete napisati u komentarima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara