Spretna poput bika Jerryja: Vučicu koja je pobjegla u Osijeku još nisu ulovili

Spretna poput bika Jerryja: Vučicu koja je pobjegla u Osijeku još nisu ulovili
Ilustracija: 123RF

VUČICA koja je u petak u večernjim satima pobjegla iz Zoološkog vrta u Osijeku i dalje nije pronađena.

"Mislimo kako je nekako uspjela prokopati zemlju i proći ispod ograde, ali to još istražujemo. Nakon toga je pobjegla kroz stražnji dio iza Zoološkog vrta", rekao je za Osijek News Vjeran Marijašević, voditelj komunikacija Unikoma Osijek koji je zadužen za Zoološki vrt.

"Sve smo pregledali i još uvijek nije jasno kako je uspjela pobjeći jer je sve bilo zatvoreno. Oko 13 sati je jela, a dva sata kasnije pobjegla. Radi se o mladoj jedinki koja je još praktično štene, stara je oko godinu i pol. Nije opasna za ljude i ne treba stvarati paniku. Da bi vukovi nekoga išli napasti moraju biti u čoporu, a ona će bježati od ljudi. Teško da će se po danu kretati bilo gdje jer je to u pravilu noćna životinja. Došla je k nama prije dva dana i od samog preseljenja je još bila plaha i uplašena. O njezinom bijegu upoznati su policija i Županijski centar 11", istaknuo je Denis Vedlin, rukovoditelj osječkog ZOO vrta.

Marijašević je zamolio građane Osijeka da odmah nazovu Zoološki vrt ako vide vučicu, kako bi je njegovi djelatnici uspavali i vratili u vrt.

Prije nešto manje od dva mjeseca cijela je zemlja pratila bijeg bika Jerryja koji do danas nije uhvaćen. Vijest o spretnom biku koji je pobjegao iz svake zamke proširila se Europom, a iako su ga zamalo ulovili, Jerry je pobjegao i otada je u uspješnom bijegu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara