Sramota u Top modelu: Djevojke žele karijeru, a ne znaju ni riječi engleskog

FINALISTICE "Hrvatskog top modela", Marina, Valentina, Tea, Andrea, Marija i Sabina ovaj su tjedan provele u Münchenu gdje su Tatjana Jurić i ostali iz produkcije za njih postavili stupicu - improviziranu press konferenciju s njemačkim novinarima. Sve do jedne, osim Marine, pokazale su kako blagog pojma nemaju o engleskom ili bilo kojem drugom jeziku. Mucanje, brljanje, mrštenje i nerazumijevanje bila je osnova cijele konferencije. Niti jedna nije znala izgovoriti smislenu rečenicu bez zamuckivanja, zastoja i pitanja - kako se ono kaže..? Najžalosnije je to što su ih novinari stalno morali ispitivati razumiju li uopće pitanje, što bi im na putu do karijere svjetskog top modela itekako moglo predstavljati problem.

Prije konferencije djevojke su stale pred objektiv njemačkog modnog fotografa Stephana koji ih je slikao sa zmijom oko vrata, međutim, nitko nije računao na eventualnu herpetofobiju, pa se tako sirota 16-godišnja Tea rasplakala kao kišna godina kad je ugledala zmiju i pomislila "da će ispasti is showa ako ne pristane na njihove uvjete". Tea se ipak nije fotografirala sa zmijom, već sokolom, za što je pohvaljena i od fotografa i od žirija "jer je obavila neočekivano dobar posao".

Pastirice u gunjcu u Kupinećkom Kraljevcu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su natjecateljice u Beču morale nositi haljine koje je balerinama bečke opere za novogodišnji koncert dizajnirao Christian Lacroix i u njima plesati valcer nasred glavnog trga, u Münchenu su morale nositi reviju odjevene u tradicionalne bavarske nošnje koje je najbolje okarakterizirala mlada Tea riječima: "Seljančica!" (zanimljivo je da organizatorima nije pala ideja na pamet da umjesto narodnih nošnji drugih država, djevojke odvedu primjerice u Kupinečki Kraljevac ili u Siće kraj Nove Gradiške gdje bi se lijepo mogle prešetavati kao pastirice u gunjcu, op.a).

Upravo ovaj zadatak najbolje su odradile Tea i apsolventica modnog dizajna Marija koje su "nagrađene" povratkom u Zagreb gdje su u HDLU-u nosile reviju Roberta Severa. S obzirom da je preostalo još svega šest lica do kraja showa, kad će se izabrati hrvatski top model, jedna je show ipak morala napustiti, a ovoga puta to je bila Andrea Akmadžić, djevojka za koju je žiri rekao "kako ne pokazuje dovoljno interesa za nastavak sudjelovanja".

Lana Vukičević
Foto: RTL

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara