Statisti "Valkira" od Toma Cruisea traže jedanaest milijuna dolara

STATISTI koji su prošle godine na snimanju filma "Valkir" zaradili brojne ozljede tuže holivudskog čudaka Toma Cruisea i producentsku kuću koja je snimala film - statisti, koji su pali sa neosiguranog tenka u središtu Berlina te zadobili brojne prelome kostiju, porezotine, pa čak i potrese mozga,  na sudu traže odštetu od jedanaest milijuna dolara. Incident se dogodio 19. kolovoza prošle godine u Centru Berlina - navodno stranica jednog tenka koji datira iz doba Drugog svjetskog rata nije bila propisno osigurana, te su statisti nastradali zbog nemara producentsske kuće.

Tužba i zahtjev za odštetom podneseni su protiv Toma Cruisea osobno, iako slavni glumac tog dana nije bio na snimanju, jednako kao i protiv producentske kuće svjetskoga glasa, United Artist. Film, čije snimanje je dovršeno početkom ove godine, svoju premijeru još uvijek nije doživio, iako je ona već nekoliko puta bila zakazana. Kao novi datum premijere spominje se 26. prosinac, iako još uvijek nije službeno potvrđen.

Cruise na sudu i sa bivšim scijentološkim bratom Peterom Lettereseom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ovo nije jedina sudska tužba s kojom se slavni glumac susreo ove godine - bivši scijentolog Peter Letterese tuži "Scijentološku crkvu", čiji član je i slavni glumac Tom Cruise zbog maltretiranja i prijetnji, te od iste organizacije potražuje dvjesto i pedeset milijuna dolara. Za tužbu su zainteresirali svjetski tabloidi upravo zbog Cruisea kojeg Letterese optužuje kako je prvi savjetnik i "desna ruka" predstojnika dotične vjerske organizacije, Davida Miscavagea.

Lettereseu je nakon godina usmene borbe s bivšim istomišljenicima "pukao film" te je poduzeo drastične mjere - prije dva tjedna uložio je službenu tužbu floridskom sudu, a u dokumentima koje je priložio većinom upire na slavnog glumca Toma Cruisea, holivudskog moćnika i njegovog "vjerskog šefa", Davida Miscavagea.

V.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara