Stižu jako loše vijesti za ljubitelje Snickersa, Twixa, Marsa i KitKata

Stižu jako loše vijesti za ljubitelje Snickersa, Twixa, Marsa i KitKata

Foto: Facebook

POD PRITISKOM Engleskog zavoda za javno zdravstvo (PHE) vodeći proizvođači čokoladica morat će smanjiti veličinu njihovih proizvoda, kako bi udovoljili novim mjerama za smanjenje unosa šećera u prehrani.

Kako piše Unilad, čokoladice poput Marsa, Twixa, Snickersa i KitKata smanjit će se za 20 posto, kako bi se u njima smanjila količina šećera. Očekuje se da bi se ova mjera trebala provesti do 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka o smanjenju čokoladica je svojevrsni kompromis između Zavoda i proizvođača, s obzirom na to da su oni odbili smanjiti udio šećera u svojim čokoladicama, ističući kako bi korištenje zaslađivača uvelike promijenilo njihov okus. Dok se neki još uvijek protive ovim uputama, ostali su već prihvatili odluku Zavoda kako ne bi bili posramljeni u izvješću o pretilosti djece, piše Independent.

Javili su se i aktivisti koje su nove mjere nazvali nedovoljno ambicioznima, te kako bi količinu šećera trebalo prepoloviti na pola, a ne za 20 posto. Razlozi za to su zabrinjavajuće brojke o pretiloj djeci – do završetka osnovne škole, trećina britanske djece postaje pretila.

Mnogi se pitaju hoće li umanjenje čokoladica rezultirati i nižim cijenama istih, no na taj odgovor ćemo morati još malo pričekati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara