Stjepan Mesić uskoro počinje snimati ulogu u Šovagovićevoj "Visokoj modnoj napetosti"

Foto: Dragan Matić/Cropix

BIVŠI hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji se trenutno nalazi na službenom putu u Kazahstanu, uskoro zbog snimanja novog filma "Visoka modna napetost" Filipa Šovagovića stiže u Jelsu na Hvaru. Podsjetimo, Mesić u filmu glumi predsjednika države koji se pod pritiskom javnosti odlučio na neko vrijeme skloniti na otoku. Snimanje filma započelo je 26. travnja, a posljednji kadrovi bi trebali biti snimljeni do sredine lipnja ove godine.

U Jelsu bi Mesić trebao doći u nedjelju, 8. svibnja. Mesićev savjetnik Tomislav Jakić kazao nam je kako će ranije toga dana bivši predsjednik boraviti u Istri te kako je Mesićeva uloga jedna od manjih pa će svi kadrovi s bivšim predsjednikom vjerojatno biti snimljeni u jednom danu. Ovo nije prvi Mesićev susret sa glumom - 1956. godine je statirao kao ustaški časnik u filmu "Ne okreći se, sine" Branka Bauera.

"Mesiću će to biti veselje, osobito zato što se snima na Hvaru"


"Nama je Mesić bio jedino logično rješenje, s obzirom da imamo ulogu predsjednika u filmu. U filmu želimo fuzionirati dokumentarno s fikcionalnim, tako da nam je on bio najbolji izbor. Ponudio nam je svoja dva dana na raspolaganje i na tome smo mu zahvalni. Nismo znali imamo li ga ili ne, a na kraju nas je obavijestio da će njemu to biti veselje, pogotovo zato što radimo na Hvaru", rekao nam je nedavno Filip Šovagović.

"Visoka modna napetost" je priča o trojici braće - političaru, vjerskom fanatiku i kriminalcu, koji žive u maloj otočnoj sredini. Glavna uloga pripala je Goranu Navojcu, koji glumi sumanutog načelnika mjesta koji čini sve kako bi njegovo mjesto preraslo u grad pa on tako postao gradonačelnik. Načelnikovu tajnicu glumi Nataša Janjić, a jednog od njegove braće glumi njegov brat i u stvarnom životu, Bojan Navojec. Mariji Škaričić je pripala uloga trudnice, dok dizajnera koji je na otok doputovao na odmor igra Mišo Mihočević. U filmu, između ostalih, glume i Franjo Dijak, Enes Vejzović te Ranko Zidarić. Scenarij za film su napisali Ivica Đikić i Robert Perišić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara