Stjuardesa otkrila kakva stroga pravila i rigorozne treninge moraju proći da bi radile u prvoj klasi

Stjuardesa otkrila kakva stroga pravila i rigorozne treninge moraju proći da bi radile u prvoj klasi

Foto:Instagram

POSAO stjuardese mnogim djevojkama zvuči kao posao iz snova. Putovanja po svijetu, druženje sa zgodnim pilotima i lijepa zarada zaista ne zvuče loše, ali da biste došli do toga morate ispunjavati mnoge rigorozne uvijete.

Kad vidite kako izgleda život stjuardesa bit ćete poprilično ljubomorni

Britanka Joanne Collins koja radi za aviokompaniju Emirates ispričala je za magazin Town and Country kako izgleda život stjuardesa koje rade u prvoj klasi.

Moraju poznavati svoje putnike

"Prije svakog leta imamo sastanak na kojem dobijemo informacije o putnicima, a također smo tijekom leta dužne voditi bilješke o putnicima i zapisivati koji su im hobiji, što jedu i piju, odakle dolaze i kamo idu. Te se informacije onda prenose sljedećoj stjuardesi koja će putovati s tim ljudima."

Moraju izgledati u skladu s pravilima kompanije

"Emirates voli uniformiranost. Nokte možete nalakirati ružičastim lakom ili imati francusku manikuru. Obavezno je nositi ruž 'Emirates crvene' boje, kao i tuš za oči. Sjenila mogu biti crna ili bež. Postoje i pravila o frizuri. Dopušteno je nositi francusku punđu ili običnu punđu koju onda povezujemo crvenom gumicom za kosu. Imamo posebne tečajeve šminkanja na kojima se učimo brinuti za svoju kožu."

Smrt i puno neugodnosti: Stjuardese otkrile najčudnije stvari koje su vidjele u avionu

Kad prelaze iz ekonomske u poslovnu klasu dužne su proći rigorozan trening

"To je prilično dramatična promjena, osobito kad dođe do posluživanja hrane. U ekonomskoj klasi imate samo jedan poslužavnik, dok u prvom razredu putnik može naručiti da mu se predjelo, glavno jelo i desert donesu bilo kad. Moramo znati točno što se kako poslužuje."

Moraju dobro poznavati vina

"Morate znati sve o vinima koje poslužujete putnicima. Morate im znati objasniti u čemu je razlika između pojedinih vrsta vina. Isto vrijedi za šampanjce, konjake, viski i druga alkoholna pića."

Moraju se presvući nakon polijetanja

"Tijekom ukrcavanja nosimo štikle, a nakon polijetanja se moramo preobuti u balerinke. Neke djevojke to ne rade, no ja ne bih mogla izdržati u štiklama tijekom leta od 16 sati. Također jaknu moramo zamijeniti sakoom." 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara