Što sve znamo o najiščekivanijoj seriji godine?

Što sve znamo o najiščekivanijoj seriji godine?

Foto: Press

OD SVIH ovogodišnjih povratnika, druga sezona velikog TV hita "Stranger Things" vjerojatno je jedina serija koja se može mjeriti s nestrpljenjem koje izaziva omiljena sapunjara sa zmajevima - "Game of Thrones".

Serija se pojavila niotkuda i osvojila svijet. Bez obzira bili mladi ili stari, skloni nostalgiji ili čvrsto ukopani u sadašnjosti, bili ljubitelji horora, drama ili znanstvene fantastike, serija braće Duffer vjerojatno vas je osvojila.

Ova velika posveta osamdesetima postala je jedan od najvećih fenomena 2016. pa je u manje od mjesec dana nakon pojavljivanja dobila i zeleno svjetlo za drugu sezonu. Nove epizode stižu 27. listopada, a ovo je sve što znamo o novoj sezoni.

1. Više epizoda

Prva sezona imala je osam jednosatnih epizoda, što je bilo sasvim dovoljno da Matt i Ross Duffer ispričaju priču koju su željeli ispričati. Iako se ne radi o drastičnom povećanju, možemo biti prilično sigurni da ćemo dobiti najmanje jednu epizodu više.

Iako se malo toga zna o sadržaju, imamo naslove epizoda pa su tu: Madmax, The Boy Who Came Back To Life, The Pumpkin Patch, The Palace, The Storm, The Pollywog, The Secret Cabin, The Brain i The Lost Brother.

2. Ekipa je ponovno na okupu

Nitko nije ni sumnjao da se kompletna ekipa malih zvijezda neće vratiti, ali ono najbitnije, vraća se i Eleven koju glumi sve popularnija Millie Bobby Brown.

To je potvrdio i njezin kolega Finn Wolhard (pojavio se u ovogodišnjem hitu "It") kada je na Twitteru objavio hashtag #elevenisback, a i ne radi se o bogznakako velikom otkriću jer to smo mogli predvidjeti na kraju prošle sezone. 

3. Bit će mračnija

Prošla je godina dana između dvije sezone, a to je braći Duffer dalo dovoljno vremena da se pripreme za rad s junacima koji su u kratkom vremenu previše odrasli (godina dana za klince je velika stvar). No, s odrastanjem dolaze i malo ozbiljnije teme.

Radnja je smještena u 1984. pa su Dufferi odlučili proučiti taj period kako bi pronašli inspiraciju. Tu su blockbusteri kao "Gremlini" i "Indiana Jones", zbog čega će i serija imati nešto mračniji ton.

"Ja zaista volim Temple of Doom, i obožavam to da je puno mračniji od Raidersa. Osjećate da se radi o drukčijem filmu. Iako su ih u to vrijeme zbog toga zaokreta vjerojatno popljuvali, ljudi se danas rado sjećaju tog filma, a meni se sviđa to što je traumatizirao hrpu klinaca. Ne kažem da nam je namjera traumatizirati klince, već da želimo da serija postane mračnija i čudnija", rekao je Matt Duffer za IGN.

4. Nastavak

Mnoge serije nećete shvatiti ako se uključite u drugoj sezoni, a "Stranger Things" će se u tom kontekstu razlikovati od ostatka ponude. Braća će novu sezonu tretirati kao samostalni nastavak.

"Postoje neka pitanja na koja ćete na kraju željeti odgovor, ali ideja je da druga sezona stvori novu napetosti i ciljeve koje likovi žele postići do kraja posljednje epizode. Bit će nešto kao film za sebe., baš kao i prva sezona", otkrio je Ross Duffer za IGN.

Ideja je da stvore savršeni balans između toga da nove epizode ne budu ni previše slične, ali ni previše različite od onih u prvoj sezoni. Inspiraciju za taj pristup pronašli su u Jamesu Cameronu kojem je to pošlo za rukom u filmovima kao što su "Terminator 2" i "Aliens".

"On je briljantan i mislim da je jedan od razloga zašto su njegovi nastavci toliko uspješni to što se trudi učiniti ih različitima, a da pritom ne izgubi ono što smo voljeli u originalu. Stoga, mislim da smo ga proučavali i pokušali preuzeti magiju njegova rada", govori Matt Duffer za Entertainment Weekly.

5. Selimo iz Hawkinsa

Sve vezano uz novu sezonu tajit će se do samog kraja, ali jedno je poznato - radnja prve epizode nije smještena u gradiću Hawkinsu.

"Malo ćemo preseliti izvan Hawkinsa. Reći ću samo da uvodna scena nije smještena u Hawkins", otkrio je Duffer.

I dok to može značiti bilo što, velika je šansa da će nas braća malo provesti kroz drugu dimenziju (Upside Down). A hoće li se raditi o drugom gradu ili drugom svijetu, otkrit ćemo tek krajem listopada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara