Suzuki Splash: Poplava prostora

SUZUKI će u Parizu koncem idućeg mjeseca premijerno predstaviti Splash, studiju višenamjenskog vozila čija serijska proizvodnja je sasvim sigurna.

Odmah na početku valja razjasniti da Suzukijev novitet nema niti jednu srodnu točku s istoimenim Rinspeedovim vozilom. Ovdje je epitet višenamjenskog vozila spomenut reda radi, a uglavnom se tiče konfiguracije interijera.

Podatak da se radi o vozilu namjenjenom prijevozu pet osaba ne zvuči bombastično, sve dok se ne pogleda na njegove vanjske mjere. Splash dimenzijama odgovara svom izvorniku, modelu Swift, na čijim je osnovama razvijen.

U duljinu mjeri 3,78 metara, širok je 1,78 i visok 1,65 metara, dok međuosovinski razmak mjeri 2,36 metara. Za pokretanje se brine potpuno novi 1,2 benzinski motor usuglašen sa četiri-stupanjskom automatikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Suzuki Swift Sport

Osim zanimljive studije Suzuki u srce Francuske dovodi top-izvedbu Swifta. Nasljednik legendarnog Swifta GTi sada se zove Swift Sport, a proizvodit će se u mađarskim pogonima tvrtke. Zasad recimo samo da ga pokreće 92 kW/125 KS snažan motor (148 Nm), do 100 km/h ubrza za oko 9 sekundi, amaksimalna brzina je 200 km/h. 

M.N. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara