Svirao bendžo tijekom operacije mozga

Svirao bendžo tijekom operacije mozga

EDDIE ADCOCK, 70-godišnji glazbenik i vrhunski svirač bendža, neprestano je svirao svoj omiljeni instrument, dok su mu liječnici operirali mozak. Adcock je dobio samo lokalnu anesteziju, dok su mu postavljali elektrode po mozgu, kako bi otkrili misteriozno drhtanje ruke, koje je prijetilo ugrožavanjem njegove karijere.

Dok je on svirao, liječnici su pratili svaki krivi trzaj njegove ruke te ne samo da su uspjeli locirati što je uzrokovalo drhtanje ruke, već su postavljanjem implantata poput pacemakera u njegova prsa, uspjeli spriječiti buduće nesvjesno drhtanje ruke.

Pri kraju operacije Adcock je ubrzao sviranje, koje je zvučalo poput onog u kultnom filmu "Oslobađanje" (Deliverance). "Bilo je vrlo riskantno podvrgnuti se ovakvoj operaciji, ali meni sviranje znači sve u životu", kazao je nakon operacije Adcock, koji ponovo svira kao u svojim najboljim danima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući uspješnoj operaciji, koju su proveli liječnici medicinskog centra sveučilišta Vanderbilt u Nashvilleu, Adcocka čekaju brojni novi live nastupi. "Bio sam u potpunosti uvjeren kako mu možemo kontrolirati drhtanje ruke. Vratili smo mu mirnoću u ruku i on sada može svirati kao i u svojim najboljim danima", rekao je dr. Joseph Neimat.

B.V.
Foto: The Sun

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara