Titovi simpatizeri proglasili svoju "državu" na internetu

POŠTOVATELJI lika i djela Josipa Broza Tita najavili su da će 25. svibnja, na rođendan bivšeg jugoslavenskog predsjednika koji se nekada slavio kao Dan mladosti, proglasiti državu Titoslaviju, otkriva na svojoj web stranici Udruženje građana Mirovna akcija humanista iz Rakovice pored Sarajeva.

Titoslavija je virtualna tvorevina koja posjeduje sve državne simbole kao što su, grb, zastava (crvena s likom druga Tita), pečat, ustav, himna.

"Članom 8. Ustava republike Titoslavije je propisano da je himna republike Titoslavije pjesma: Druže Tito mi ti se kunemo", stoji na stranici www.titoslavija.com.

Svaki državljanin može posjedovati i pasoš koji će ishoditi popuni li obrazac priložen u PDF formatu i pošalje ga uz fotografiju i naknadu izraženu u konvertibilnim markama, eurima ili američkim dolarima.

Simboliku rođenja Titoslavije na sam Dan mladosti "znat će prepoznati svi oni kojima je život i djelo Josipa Broza Tita trajna inspiracija", uvjereni su osnivači te poručuju "Narodi Jugoslavije: Srbi, Hrvati, Slovenci, Crnogorci, Makedonci i drugi! Vaša zemlja je porobljena i opljačkana... Slavne tradicije borbi za pravdu i slobodu vaših djedova ne smiju biti zaboravljene. Sada je vrijeme da pokažete da ste dostojni potomci slavnih predaka. Sada je vrijeme, sada je kucnuo čas da se dignete svi kao jedan... protiv okupatora i njihovih domaćih sluga...", objavljuje udruga.

Autori zamisli priznaju da su građani države bez zemlje no njihovo je bogatstvo što dijele Titove zamisli, napose miroljubivu koegzistenciju između naroda.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara