Tko je skladatelj Frankine pjesme za Eurosong: Prije 20 godina bio je najveća hrvatska zvijezda

Tko je skladatelj Frankine pjesme za Eurosong: Prije 20 godina bio je najveća hrvatska zvijezda

Screenshot YouTube

FRANKA BATELIĆ predstavljat će Hrvatsku na 63. natjecanju za pjesmu Eurovizije koje će se u svibnju održati u Lisabonu, a na velikoj pozornici izvest će pjesmu naziva "Crazy" za čiji tekst je zaslužna sama pjevačica, dok je glazba djelo Branimira Mihaljevića.

"Pjesma će biti objavljena u tjednima koji dolaze", objavljeno je na Instagram stranici Eurosong.hr.

Ako vam ime Branimira Mihaljevića zvuči poznato, ali ne možete se sjetiti otkud, dopustite da vas podsjetimo na jedan od najvećih hitova '90-ih. Iskreno nam priznajte, sjećate li se svih riječi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S tom je pjesmom Mihaljević nastupio na Dori 1998. godine, a iako nije pobijedio, to je bila najizvođenija pjesma te godine.

Mihaljević je rođen u Zagrebu 1975. godine, a glazbeno obrazovanje stekao je u srednjoj glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u rodnom Zagrebu. Već sa 16 godina aranžirao je prve albume. Do danas je napisao stotinjak pjesama koje su otpjevali najpoznatiji hrvatski glazbenici, poput Olivera Dragojevića, Kemala Montena, Miše Kovača, Crvene jabuke, Željka Bebeka, Severine, Nine Badrić i brojnih drugih.

Na Eurosongu je već bio 2010. godine s Feminnemkama, kojima je napisao pjesmu "Lako je sve". Tad mu se na teret stavljalo da je posudio dijelove čak dvije pjesme - "Believe" ruskog pjevača Dime Bilana, koji je 2008. pobijedio na Eurosongu, te stari hit grupe Smak "Idi". Mihaljević je te optužbe odbacio. 

Unuk je hrvatskog skladatelja, književnika, novinara i radijskog urednika Branka Mihaljevića, koji je napisao kultnu pjesmicu Zeko i potočić, te sin hrvatskog skladatelja zabavne glazbe i tekstopisca Marija Mihaljevića, koji je pak napisao stihove za pjesmu "Džuli" s kojom je Daniel Popović bio na Eurosongu.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara