Top 10 znakova da će vaša draga biti loša majka

Tekst: I.M.
Foto: Ilustracija

PRONAŠLI ste djevojku iz snova i planirate se skrasiti, imati djecu i živjeti sretno do kraja života. No, jeste li uopće razmislili o tome kakva će ona biti majka? Biti djevojka i biti majka dva su sasvim različita "posla" i koliko god ona bila divna prema vama, majčinstvo možda i nije njen životni poziv. Poznati časopis za muškarce AskMen sastavio je listu top 10 znakova koji ukazuju na to da će vaša bolja polovica biti loša majka.

1. Nasilna je

Ukoliko vaša draga pokazuje znakove nasilnosti, možete biti uvjereni da će i u budućnosti probleme pokušavati riješiti upotrebom fizičke snage. Kad su u pitanju djeca, to nikako ne može biti dobro, jer djeca trebaju odrastati u okruženju u kojem nisu izložena fizičkom ili psihičkom zlostavljanju. Ne samo da ne biste trebali s njom stupati u brak i planirati djecu, već bi bilo dobro razmotriti i opciju da pobjegnete iz te veze - dok i sami niste pokupili batine.

2. Perfekcionistica je

Ništa nije loše u tome da ima visoke standarde, ali problem je u tome kad njeni prohtjevi postaju nerealni. Perfekcionistica neće moći tolerirati ni najmanje neuspjehe te znakove nesavršenstva kod djece, a vaše će potomke pretvoriti u nervozne klince bez imalo samopoštovanja.

3. Nestrpljiva je

Majke moraju imati puno strpljivosti, posebice kad je riječ o bebama i posve maloj djeci. Mala djeca zahtijevaju puno pažnje i često su neposlušna, bacaju predmete i hranu, prave nered gdje god stignu. Roditelji moraju biti strpljivi i svjesni da su nestašluci sastavni dio odrastanja svakog djeteta. Ako je vaša draga sama po sebi nagle naravi, pokušajte samo pomisliti što će napraviti vašem djetetu kad joj upropasti novih tepih, razbije omiljenu vazu ili upropasti set skupocjene šminke.

4. Nije brižna

Brine li vaša djevojka o vama kad ste bolesni? Je li pažljiva prema vama? Je li vam ikad donijela doručak u krevet? Ako su odgovori negativni, treba vam biti jasno tko će se usred noći dizati iz kreveta da bi nahranio i utješio uplakano novorođenče. Ne, to neće biti ona.

5. Opsjednuta je izgledom i mladošću

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je opsjednuta svojim mladenačkim danima i kosa joj naraste po tri centimetra u slučajevima kad zamijeti neku boricu na svom licu, budite sigurni da neće biti najbolja majka vašem djetetu. Dvije su moguće krajnosti - ili će djetetu pokušavati glumiti najbolju prijateljicu i dozvoljavati mu sve ono što mu roditelji ni u ludosti ne bi trebali dozvoljavati, ili će od djeteta pokušati napraviti svog klona u čast svoje izgubljene mladosti.

6. Neukrotiva je partijanerica

Ako većinu vikenda provodi u dugonoćnim izlascima i opijanjima, a provesti subotnje veče kod kuće joj nije ni na kraj pameti, vrijeme je da uočite crveno svjetlo. Majčinstvo podrazumijeva puno odricanja i puno vremena provedenog kod kuće. Ako se svog društvenog života i partijanja nije u stanju povremeno odreći zbog vas, neće to činiti ni kad dođu djeca.

7. Egocentrična je

Ako je jedino o čemu brine ona sama, to se neće promijeniti ni kad dobije dijete. Roditeljima bi interesi djece trebali biti ispred vlastitih, ali ženi poput nje tako nešto nije pojmljivo. Iako vam je njen egocentrizam možda i sad iritantan, živite s njom jer niste tip koji očajnički treba ljubav i pažnju. No, djeca s takvom osobom ne mogu živjeti - njima su te dvije stvari itekako potrebne.

8. Materijalistica je

Ako je vašoj boljoj polovici jedina bitna stvar u životu novac, razmislite o tome pokušava li svoju ispraznost nadomjestiti fensi predmetima i skupim dizajnerskim krpicama. Svoju opsjednutost materijalnim bi mogla prenijeti na vaše dijete i napraviti od njega razmaženo derište ili bi, u drugom slučaju, i vaše vlastito dijete mogla tretirati kao predmet.

9. Ne želi djecu

Iako bi ovo trebao biti jedan od glavnih signala za to da će biti loša majka, mnogi muškarci su uvjereni da svaka žena u nekoj fazi svog života dođe u stadij kad se zaželi majčinstva. Ne zavarajte se. Ako žena kaže da ne želi djecu, onda ih uistinu ne želi. Pokušaji da pretvorite ženu koja ne podnosi djecu u majku svoga djeteta, recept su za katastrofu. Uvjerenje da će joj majčinski instinkti proraditi jednog dana kad dobije djecu, posve je krivo.

10. Samodestruktivna je

Svaki muškarac želi da majka njegove djece bude odgovorna i stabilna osoba. Ako je ne možete ostaviti samu sa sobom, mislite li da je jednog dana možete ostaviti nasamo s vašim djetetom? Svaka naznaka samodestruktivnosti kod žene očiti je znak da neće biti dobra majka, a takvu se osobu može smatrati i potencijalno opasnom za okolinu. U najboljem slučaju, možete se nadati da će vam dijete uz nju ostati živo i zdravo, ali podjednako samodestruktivno kad odraste.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara