Top model: Svi se ponašaju kao da su pred kamere natjerani šibom

PETNAEST djevojaka koje se bore za titulu Top modela danas je pokazalo kako se – ne postaje top model, a 17-godišnja Marija Šegota iz Koprivnice i 20-godišnja Zagrepčanka Alin Horvat prve su ispale iz utrke do zvjezdanih visina. Iako razočarane, djevojke nisu pravile dramu - na njihovim se licima moglo pročitati olakšanje što više neće provoditi vrijeme s djevojkama s kojima, najblaže rečeno, nema puno toga zajedničkog.

Apsolutno sve djevojke bile su krajnje nezainteresirane za sve ideje i novosti koje im je pripremila voditeljica Tatjana Jurić. Od toga da trebaju naučiti (samo) tri različita hoda do Hoykinog modnog snimanja za koje su, očekivano, sve do jedne rekle kako je "katastrofa jer se smrzavaju". Djevojke ponekad toliko negoduju, pravdaju se i nezadovoljno pušu da se nerijetko postavlja pitanje zašto su uopće došle graditi karijeru pred kamerama, te što misle postići predstavljajući se javnosti kao male razmažene dame.

"Noge su ti kilave, noge su ti dosadne!"

"Smrzla sam se ka stoka", komentirala je jedna djevojka za vrijeme prvog modnog snimanja u životu. Hoyka, profesionalac kakav jest, pokušao je na neki način potaknuti djevojke na rad i kreativnost, ali nije išlo. "Noge su ti kilave, noge su ti dosadne!", vrištao je, i to s razlogom. 

Još jedna od stvari koje su djevojke "kilavo" odradile jest dnevni zadatak – snalaženje u javnosti, odnosno odgovaranje na novinarska pitanja. Ispitivao ih je Matija Babić, a cure ili nisu razumjele što ih pita ili su odgovarale tako da su im se, u najmanju ruku, majke crvenile pred malim ekranima. Naime, većina odgovora zvučala je otprilike ovako: "Pa, pa, pa, ovaj, mislim da, ne znam, ne znam, joj, joj, skinula bih se ja za Playboy i pokazala grudi". Jedina koja je zadovoljila sve uvjete bila je 21-godišnja Alin, djevojka koja "želi promijeniti svijet", no to je nije spasilo od ispadanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nervoza, iščekivanje i ljubomora razlozi su zbog kojih niti razmirica u ovoj emisiji nije nedostajalo. "Ove sve cure lažu! Žele ostati, a lažu da žele odustati", rekla je Alin. Zavrtanje očima i živčano mlataranje rukama u "Hrvatskom top modelu" postali su uobičajena stvar, a djevojke se smiruju tek ako ih netko od članova žirija pohvali ili, još bolje, istakne kao primjer.

Borut - pravi živčani stilist iz američkih filmova

Cinično podbadanje modnog urednika i stilista Boruta Mihalića jedino je što u ovoj fazi natjecanja može razbuditi nadobudne, ali istovremeno i inertne djevojke. Mihaliću je, po svemu sudeći, do uspješne manekenske karijere potencijalnih modela stalo puno više nego njima samima, a njegovo vrištanje i zajedljivi komentari jedino su, osim eventualnog navijanja za neku od djevojaka, što gledatelja može zadržati uz ekran u ovoj čudnoj utrci do slave, u kojoj se svi ponašaju kao da ih je pred kamere netko natjerao štapom.

Dorijan Klarić, Lana Vukičević
Foto: RTL

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara