Toyota Avensis – najsigurniji u klasi

Toyota Avensis – najsigurniji u klasi
NOVI Avensis je prvi automobil, koji je prema pooštrenim kriterijima EuroNCAP-a uspio osvojiti najvišu ocjenu. 34 osvojena boda Avensisu su priskrbili pet zvjezdica i titulu najsigurnijeg automobila u klasi.

EuroNCAP je odnedavna počeo primjenjivati puno stroži režim testiranja zbog kojeg će sada u punom smislu riječi samo najbolji moći osvojiti pet zvjezdica.

Nove testne lutke su opremljene osjetljivijim senzorima što omogućava preciznije mjerenje oštećenja dijelova tijela.

Nadalje, više pažnje je posvećeno mjerenju pomicanja nožnih pedala, te ispitivanje čvrstoće prednjeg dijela automobila pri bočnom sudaru.

Postignuvši maksimalni broj bodova Avensis je pokazao da svi njegovi dijelovi koji se odnose na aktivnu i pasivnu sigurnost pružaju punu potporu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izvrsne kočnice, potpomognute s elektronskim sustavom protiv blokiranja nove generacije (ABS+EBD serijski), te iznimno čvrsta karoserija, koja je napravljena po MICS (Minimal Intrusion Cabin System) sustavu čine bazu sigurnosnog sustava Avensisa.

Riječ je o ojačanjima kaveza putničke kabine, koja na sebe prenose glavninu energije udarca i tako minimiziraju deformaciju samog kaveza.

Naravno, Avensis je opremljen i zračnim jastucima s dvostupanjskim djelovanjem, zračnim zavjesama za oba reda putnika.

Intenzitetom rada jastuka upravlja centralna jedinica koja putem brojnih senzora prikuplja sve važnije podatke, kao što je položaj prednjih sjedala i jačina udarca.

Novitet je zračni jastuk obujma 18 litara koji ublažava udarac upravljačkog stupa prilikom sudara i tako štiti vozačeva koljena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara