Treba li hrvatskoj vladi pomoć guruice Ane Bučević?

Treba li hrvatskoj vladi pomoć guruice Ane Bučević?
Screenshot: YouTube

TODORIĆEVA kći je nakon razgovora s Anom Bučević otišla posjetiti Isusov grob. Išla bi i na Mars da je trebalo jer bolest ne pita. Možda ni Isus ne bi onako završio da je Ana Bučević tad držala seminare. Ona bi mu ukazala na nisku razinu samopoštovanja, objasnila zašto nije dobro previše se žrtvovati zbog drugih te ga poslala na wellness oporavak gdje bi tjedan dana hodao po vodi i opuštao se loveći ribu. Potreba za spašavanjem drugih im je zajednička, no nijedno u tome nije uspjelo iako su Anini savjeti kudikamo praktičniji. Ako nekog muči vlastita prepotencija, Ana mu savjetuje da klekne i oriba wc školjku.Takav savjet košta oko 10.000 kuna, a uključuje sedmodnevni hotelski smještaj, besplatnu upotrebu bazena te neograničeno sunčanje. Prepotentni uglavnom ne pate zbog svoje prepotencije već od te mane stradavaju njihovi najbliži, no njima ne treba ići u Jeruzalem. Njihov zid plača nalazi se unutar vlastite kuće.

Motivacijski govornici bi svakom djetetu trebali biti roditelji, a s obzirom da većina ljudi nije bila te sreće, njihovom nesrećom se "koriste" Ane, gurui, swamyiji, religije... I taman kad osoba povjeruje da je bolja, sposobnija i ljepša negoli je mislila, paket aranžman završi, a ona se, poput ovisnika tek izašlog iz komune, vrati starim navikama i razmišljanjima. Zato je potrebno što češće dolaziti guruima i religiji, a u krajnjem stadiju iz crkve ne izlaziti nikako već se, ako je ikako moguće, zarediti. Todorićeva kći putuje između Isusa i Ane, između klečanja i ribanja wc-školjke. To je put kojim se rjeđe ide, no to ne treba čuditi s obzirom da je riječ o disciplini koja prolazi kroz gusto granje. 

Hoće li i naša vlada trebati Aninu pomoć? Jesu li (za)ribali dovoljno? Seminar bi u njihovom slučaju završavao u Kući cvijeća gdje bi polaznik tečaja na Titovom grobu namah shvatio zašto je jadan i izgubljen. Jednostavno, skrenuo je s puta druga Tita. Kad se skrene s jasno obilježene poučne staze, završi se na rubu provalije, odnosno u ovakvoj Hrvatskoj. Mnogi naši političari su skrenuli. To se na njima i vidi. Možda bi im pomogao dugogodišnji motivacijski program u Remetincu. Možda bi mogli ribati zahode, ako to nije previše poniženja za osobu koja se srozala toliko da je pala s druga na gospodina. Zasad narod riba, a gospoda sere. Jedna motivacijska krilatica teško da će išta promijeniti u glavama hrvatskih političara, no vrijedi pokušati: Gospodo i gospođo svih Hrvata, stidite se!

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Index.hr. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakoj kolumni Dade Batinić instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag Selo priča.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara