Tri hrvatska kuma napunila Dom sportova

TRI HRVATSKA KUMA, Marko Perković Thompson, Miroslav Škoro i Mate Bulić pred prepunom dvoranom Doma sportova održali su humanitarni koncert "Zajedno".

Koncert je organizirala Uskopaljska zajednica u Hrvatskoj za pomoć obnovi crkve Svetog Ivana Krstitelja u Podmilačju, najstarijem svetištu u Bosni i Hercegovini. Crkva je srušena s pet tona eksploziva, a jedino što je ostalo bila su dva kipa svetog Ive.

Uz trojac Thompson-Škoro-Bulić na koncertu su sudjelovali Baruni i Dražen Zečić.

Izvođače je na pozornici Doma sportova okupila plemenita nakana, a pridružio im se i Narodni radio koji je proslavio svoj osmi rođendan.

Da će velika dvorana Doma sportova biti popunjena do posljednjeg mjesta moglo se vidjeti i dva sata prije koncerta, kada je prostor oko Doma sportova bio okupiran nervoznim vozačima koji su što prije željeli smjestiti svoje limene ljubimce i zauzeti što bolje pozicije.


Podrška generalu Gotovini

Humanitarnoj akciji odazvala su se mnoga poznata lica, među kojima se moglo vidjeti Stipu Drviša, Roberta Prosinečkog, ministre Ivicu Kirina i Dragana Primorca, generale Ljubu Ćesića-Rojsa i Slobodana Praljka, Miomira Žužula,  Roberta Knjaza i mnoge druge. Ipak, najraspoloženiji je bio Ljubo Ćesić-Rojs, koji je zdušno pjevao, od prve do posljednje pjesme.


Večernja škola na terenu

Pred publiku je prvi izašao Dražen Zečić, te atmosferu zagrijao hitovima poput "Ako odem prijatelji" (koji nije niti trebao pjevati, već je taj dio na sebe preuzela publika) te "Nitko nema dva života."


Voditelji koncerta

Ispraćen pljeskom, Zečić je mikrofon prepustio Barunima, koji su svoj set završili zaštitnom pjesmom - "Neka pati koga smeta", te tako održali "generalnu probu" uoči dočeka Janice i Ivice s Zimskih Olimpijskih igara u Torinu.


Baruni

"Kralja dijaspore" Matu Bulića publika je oduševljeno dočekala, a njegove hitove poput "Narodno veselje" pjevala je u glas.

Za vrijeme koncerta začudili su zvižduci publike nakon što je voditelj Drele pozdravio ministre Dragana Primorca i Ivicu Kirina.

"Ja predstavljam ministra policije, a vi fućkate, gdje je tu budućnost?" - pokušao je izvuči situaciju Drele. U nekim trenucima koncert je više sličio političkom skupu, za što su većinom bili zasluženi njegovi voditelji, koji su pozivali na skandiranje.


Suho grlo od pjevanja "liječilo" se pivom

Miroslava Škoru, prepuna dvorana Doma sportova dočekala je uz bučan pljesak i raširenim rukama. Škoro je svoj nastup započeo s "Ne dirajte mi ravnicu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam jednu protiv ptičje gripe." - kazao je Škoro i otpjevao "Golubicu bijelu" nakon čega je dodao: "Večeras ova naša ljubav ide u Jajce".

Nastup je zaključio pjesmama "Sude mi" i "Svetinja", koju je pjevalo "i staro i mlado".

Koncert "Zajedno" je okupio čitave obitelji i sve generacije. Na svakom koraku moglo se vidjeti djedove s unucima, očevi i sinove koji raširenih ruku pjevaju, te bake koje držeći svoje unučice pjevaju sa Škorom.


Miroslav Škoro

Nakon Škorinog nastupa, voditeljica je pozvala dvoranu na skandiranje "Mi Hrvati!", a treći kum - Thompson se uz ugašena svjetla popeo na binu i zapjevao "Vjetre s Dinare". Atmosfera na koncertu je u tom trenutku došla do vrhunca.

"Nismo se dugo vidjeli. Bit će bolje. Drago mi je da smo u ovako velikom broju pomogli i da sam dio toga." - započeo je Thompson obraćanje punoj Dvorani sportova, da bi ga u tom trenutku publika prekinula i spontano počela pjevati "Juru i Bobana".


Thompson je bio zvijezda večeri

Thompson je par trenutaka pričekao te nastavio: "Mi ne mislimo zlo, mi mislimo o domoljublju. Ne smijemo dozvoliti da nas nazivaju fašistima, jer mi to nismo. Mi smo hrvatski domoljubi. Idemo pjevati dalje." - kazao je publici Thompson.

"Hvala što ste pomogli, ne samo financijski već i onako, ljudski." - dodao je.

Nakon niza hitova (poput "Prijatelji", "Geni, geni kameni"), Thompson je na binu pozvao sve sudionike humanitarnog koncerta te su zajedno za kraj otpjevali "Lijepa li si."


Koncert su posjetile mnoge lijepe djevojke, koje su rado pozirale našoj fotografskoj zvijezdi

Razgovarajući za vrijeme koncerta s Draženom Zečićem doznali smo kakav je bio osjećaj nastupati pred deset tisuća ljudi.

"Došao sam pomoći. Atmosfera je odlična, a biti na bini je fenomenalan osjećaj." - izjavio je za Index Zečić.

"Koliko je novaca prikupljeno, zaista ne znam, no odazvao sam se kako bih pomogao, uvijek to činim." - dodao je.

Osim na tribinama, najveća gužva bila je u VIP salonu, gdje se uz specijalitete iz cijele Hrvatske točila Graševina. Ipak, mi smo za svaku slučaj pili samo vodu, onu negaziranu.

Srđan Hebar
Foto: Dragan Predojević

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara