Učiteljica osmašima odredila koliko puta smiju na WC, roditelji pobjesnili

Učiteljica osmašima odredila koliko puta smiju na WC, roditelji pobjesnili
Screenshot: Youtube/Twitter

UČITELJICA jedne osnovne škole svojom je obavijesti za učenike podigla prilično prašine i potaknula rasprave o granicama discipliniranja učenika. 

Gospođa White iz škole Aspire Haneley u Memphisu svojim je učenicima podijelila obavijest na kojoj stoji da učenici imaju pravo dva puta u mjesecu tražiti da ih se pusti na zahod. 

Jedna je mama podijelila obavijest na Twitteru i izazvala pravu lavinu nezadovoljnih komentara. 

"Mislim da je to odvratno. Ovo je puno gore od luckastih pravila koje učitelji znaju imati. To govori da učiteljica ima potrebu za kontroliranjem, a kod kuće vjerojatno nema nikakvog autoriteta pa svoje probleme donosi u učionicu gdje joj se nitko ne smije usprotiviti", rekla je ona za Bored Pandu. 

Na obavijesti koju su učenici osmog razreda dobili stoji da na njenim predmetima imaju pravo dva puta tijekom cijelog mjeseca izaći s nastave ako žele otići na zahod, popiti vode ili moraju posjetiti školsku medicinsku sestru, te da će se dodatni izlasci odobriti samo onima s medicinskom potvrdom. Napomenula je također da će u suprotnom učenici automatski dobiti jedinicu iz predmeta s kojeg odlaze i završiti u kazni. 

"Ako izgubite svoju potvrdu, žao mi je, pokušajte ponovo sljedeći mjesec", napisala je na obrascu koji ima označena mjesta gdje će im ona potpisom potvrditi da su iskoristili svoj izlazak. 

Tviteraše je ovo prilično razljutilo što su dali do znanja u svojim komentarima. 

"Učitelji koji žele ovoliku razinu kontrole nad mjehurima i crijevima svojih učenika su čudaci. Ovo učenicima govori da su manje od ljudskog bića i da su njihove osnovne potrebe i ljudsko dostojanstvo manje vrijedni od gradiva."

"Mislio sam da su ovakva mučenja nestala prije nekoliko desetljeća. Kad sam bio učitelj u osmom razredu, klinci su mogli izlaziti koliko god im je to bilo potrebno i nitko to nije iskorištavao. Možda učenici mrze njena predavanja. Još se uvijek sjećam kako sam povraćao u prvom srednje kad me nisu pustili kod školske medicinske sestre."

"Kao budući učitelj mislim da je ovo strašno i nije nikakav način da se održi disciplina u učionici. Istog trena bih nazvao ravnatelja i dogovorio podulji sastanak s njim i učiteljicom. Ona ne smije zabraniti djeci da popiju vode, odu na zahod ili zatraže pomoć od medicinske sestre."

"U današnjim školama djecu tretiraju kao kriminalce i onda se čude što se ponašaju onako kako se ponašaju. Poštovanje se zaslužuje. Neke cure u osmom razredu su tek počele dobivati mjesečnicu. Trebaju malo razumijevanja, a ne zatvorskog stražara."
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara