Uhvaćen MINI SUV?

NAGAĐANJA kako se širenje obitelji Mini neće zaustaviti na karavanskoj Clubman izvedbi dobila su potvrdu u obliku špijunskih fotografija. Prve "špijunke" pokazuju samo naizgled blago modificiranu izvedbu Clubmana koja najavljuje prvi Minijev SUV, javlja britanski Car Magazine.

Iz prikazanih fotografija odmah se može uočiti nešto veći razmak od podnice, jasan pokazatelj terenskih aspiracija. Također, očevici tvrde da automobil posjeduje pogon na sve kotače. I doista, automobil na fotografiji stidljivo pokazuje nove komponente ovjesa, kao i nešto viši položaj za upravljačem. Neimenovani izvor za britanski magazin izjavio je kako je prednji ovjes ostao identičan izvornom Miniju, dok je stražnji kraj potpuno nov, prije svega zbog ugradnje novog pogona.

Iz svega viđenog i dosad rečenog može se zaključiti samo jedno - BMW definitivno popušta pred zahtjevima tržištima i polako ruši tradiciju. Prvi na udaru je Mini s izvedbom urbanog terenca koji će nesumnjivo doživjeti serijsku proizvodnju.

Jedino pitanje koje još ima smisla postaviti je vezano uz ime novog Minija. Prema nekim naznakama u nomenklaturi modela bit će Monte, a spominje se i ime Colorado. Kako god, Mini SUV trebao bi zajedno s obnovljenom gamom izvedbi podići proizvodnju s ovogodišnjih 220.000 na čak 300.000 primjeraka, što je ujedno i teoretski maksimum tvornice u Oxfordu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara