Ukinut Hit Depo, nema više strane glazbe na HTV-u

NAKON 14 godina emitiranja na HTV-u ukinuta je emisija "Hit Depo", jedina emisija na državnoj televiziji u kojoj su prikazivani strani glazbeni video-spotovi.

27. prosinca 2003. emitiran je posljednji "Hit Depoa", nakon čega na državnoj televiziji ostaju tri emisije posvećene glazbi: "Glazbena televizija", "Hit HTV" i "Gradski ritam".

Najvjerojatniji razlog ukidanja "Hit Depoa" je pad gledanosti, koji je nakon 14 godina emitiranja emisije s istim konceptom i voditeljima, ruku na srce, posve razumljiv.

Naime, ako su se Hamed i Danijela početkom 90-ih mogli predstavljati javnosti kao spontan i zabavan voditeljski par, nakon tolikih godina njihova se "kemija", blago rečeno, potrošila.

Padu popularnosti "Hit Depoa" zasigurno nisu pridonijele ni stalne promjene termina emitiranja, što je gledateljima zasigurno još više otežalo praćenje emisije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U nedavnom razgovoru za Novi list, Hamed Bangoura nije želio ulaziti u razloge gašenja emisije te dodao kako ne zna hoće li se vratiti na televiziju.

Iako bi se za tip emisije kao što je "Hit Depo", koja je svaki tjedan donosila aktualnu stranu i domaću top listu glazbenih spotova, moralo naći mjesta u eteru državne televizije, očito je presudila tvrdoglavost, što šefova HTV-a a što urednika "Hit Depoa".

Odabirom adekvatnog termina i uvođenjem novih voditelja (netko je na usenet grupi hr.rec.tv predložio Barbaru Radulović, što ne zvuči kao loš izbor) sigurno bi ponovo porastao interes za emisiju, koja bi ako ništa drugo onda zbog svoje dugovječnosti i jedinstvenosti trebala imati barem malo povlašten status na HTV-u.

Bilo kako bilo, nakon ukidanja "Hit Depoa" na HTV-u će postati nemoguće doći do koliko-toliko kvalitetnih informacija o svjetskim glazbenim trendovima, ali i glazbenim događanjima kod nas.

O glazbeno-informativnoj emisiji "Gradski ritam", čiji novinar u dvominutnom intervjuu s članom kultnog slovenskog kolektiva Laibach postavlja pitanje "jesu li slovenski frižideri bolji izvozni proizvod od Laibacha", nećemo trošiti riječi.

Ostaju još "Hit HTV-a", novija verzija nekadašnjeg "Zlatnog gonga", svojevrsna top lista hrvatske pop glazbe, te "Glazbena televizija", u kojoj se puštaju isključivo domaći glazbeni spotovi po željama gledatelja, što znači da na HTV-u više neće biti nijedne emisija za one koje zanima glazba van hrvatskih okvira.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara