Umrla od straha: Australka otišla na wc i ondje zatekla 120 kilograma tešku životinju

Umrla od straha: Australka otišla na wc i ondje zatekla 120 kilograma tešku životinju

Ilustracija: 123Rf

AUSTRALKA Karina Moore dugo će pamtiti trenutak kada je za vrijeme jednog obilaska groblja morala otići u javni toalet blizu mjesta Devonporta na sjeverozapadu Tasmanije i ondje zatekla morskog lava krznaša od 120 kilograma.

Kasnije je ispripovijedala da je umrla od straha kada je u zahodu ugledala 120 kg tešku životinju, osobito zato što je groblje od mora udaljeno više od 500 metara i činilo joj se neuobičajenim to što se morski lav toliko udaljio od svojeg prirodnog staništa.

"Misterij... Neobično je tako daleko od oceana otkriti morskog lava krznaša. Na udaljenosti od pola kilometra nalazi se potočić, no ovaj je morski lav morao prijeći vrlo prometnu cestu i nekoliko polja", rekla je.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvobitnog šoka Karina se pribrala te mobitelom pozvala nadležne osobe koje su onamo poslale veterinare kako bi životinju uspavali.  Morskoga lava Sammyja, kako su ga od milja prozvali, prebacili su do najbliže obale.

Biologinja specijalizirana za divlje životinje Rachel Alderman je objasnila kako je ta vrsta morskih lavova krznaša iz obitelji ušatih tuljana, česta u području Tasmanije.

"Možete ih pronaći u poljima, ali i blizu kuća, a sada popisu možemo dodati i toalet na groblju", našalila se Alderman.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara