Uoči dodjele Oscara kirurzima posao cvjeta

TJEDNIMA prije svečane dodjele Oscara plastični kirurzi u Hollywoodu i na Beverly Hillsu imaju pune ruke posla izrađujući svojim pacijentima punije usne i grudi te primjenjujući minilifting za opuštene obraze.

Upravo su ti tretmani najtraženiji tijekom sezone dodjele filmskih nagrada, kaže Sharon Clawson s Instituta za plastičnu kirurgiju na Beverly Hillsu dodajući da "u ovo vrijeme godine zvijezde žele biti u svojem najboljem izdanju".

Iako odbija dati imena svojih pacijenata, Clawson priznaje da su mnogi od njih nominirani za ovogodišnjeg Oscara.

Žene na pozornici pokazuju dobar dio svojih grudi te se često podvrgavaju operativnom zahvatu kojim se povećava crta dekoltea, što je popularno posebice kod "vrlo mršavih glumica".

Radi se o zahvatu kojim se crta dekoltea puni masnim tkivom, koji se pak uzima s nekog drugog dijela tijela i oblikuje. Takav operativni zahvat zacjeljuje vrlo brzo, a cijena od 3000 dolara nije pretjerano visoka, objašnjava Clawson.

Punije usnice jednako su popularne i kod žena i kod muškaraca.

I muškarci nominirani za zlatni kipić su tašti te su odmah po objavljivanju nominacija zakazani termini za zahvat kojim se zateže brada isisavanjem suvišne masti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plastični kirurg Patrick Abergel početkom ožujka opskrbio se zalihama botulinskog toksina (Botoxa) kojim se za 350 dolara umrtvljuje mišiće lica, čime se uklanjaju bore od mrštenja.

Ono što neki smatraju najgorim na dodjeli Oscara jest pokazati svoje godine. Tako žene donose Abergelu haljine koje planiraju nositi i pokazuju dijelove tijela koji će se vidjeti, kako bi im on laserom uklonio mrlje od sunca te maknuo masno tkivo sa stražnjice i nadlaktica.

Takav postupak stoji 5000 dolara, a vrijeme oporavka traje tjedan dana.

Kao blažu varijantu Abergel preporuča fototerapiju kojom se, za 1000 dolara, širokim spektrom svjetla uklanjaju sitne žilice i mrlje s lica.

U Hollywoodu se godinama provodio puni lifting lica, dok se danas primjenjuju manje invazivni postupci. "Novi je trend izgledati... vrlo prirodno", objašnjava Abergel.

Kako bi se postigao taj prirodni izgled u Hollywoodu, potrebna je umjetna pomoć...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara