Uočio gaf u seriji "Černobil", ovo se pojavilo tek 25 godina kasnije

Uočio gaf u seriji "Černobil", ovo se pojavilo tek 25 godina kasnije
Screenshot: HBO

SERIJA "Černobil" zaludjela je ljude diljem svijeta i u rekordnom roku prešišala Igru prijestolja i Breaking Bad te postala najbolje ocijenjena serija ikad, ali to ne znači da je savršena. 

Iako je svaka scena pažljivo promišljena i svaki je detalj na svom mjestu, fan iz Ukrajine primijetio je da im se u jednoj sceni u četvrtoj epizodi omaknuo gaf.

Ako još niste pogledali četvrtu epizodu serije i ne želite znati baš ništa o njoj, napominjemo da u daljnjem tekstu slijedi SPOILER. 

SPOILER ALERT!

U sceni se, naime, vidi spomenik koji je podignut čak 25 godina nakon vremena u kojem se radnja serije događa.

U pitanju je spomenik podignut kako bi se označila 25. godišnjica černobilske katastrofe i odala počast ljudima koji su riskirali svoje živote i zdravlje da bi zaštitili druge. 

"Zanimljiv trenutak u četvrtoj epizodi 'Černobila', u sceni se vidi spomenik posvećen katastrofi", istaknuo je jedan građanin Kijeva na Facebooku i objavio screenshot scene na kojoj je spomenik označio crvenom bojom. 

Spomenik je posvećen takozvanim likvidatorima, odnosno ljudima koji su sudjelovali u gašenju požara, čišćenju i izgradnji pokrova nad reaktorom, a postavljen je u kijevskoj četvrti Goloseevsky 11. travnja 2011.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Javier Zapata (@jzfgo) on

"Likvidatorima černobilske katastrofe koji su po cijenu svojih života i zdravlja zaštitili čovječanstvo od užasne nesreće. Sjećamo se vašeg podviga", stoji napis na spomeniku. 

Zasad nije objašnjeno je li se spomenik u kadru našao namjerno, kako bi se odala počast černobilskim herojima, ili se zaista radi o gafu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara